Gazete Vatan Logo

Daha 'Dişli' çıktı

CHP'li Mehmet Sevigen gereğini yapmadı

Anket

Sizce Mehmet Sevigen partisinden istifa etmeli mi?

Evet
Hayır
Kararsızım







CHP Merkez Yönetim Kurulu bugün kritik bir toplantıda buluştu

CHP MYK dün toplandı. Toplantıya Mehmet Sevigen de katıldı. Kılıçdaroğlu’nun “Gereğini yapmalı” dediği Sevigen’le ilgili bir karar çıkmadı. Toplantıdan sonra açıklama yapan MYK Sözcüsü Özyürek, Sevigen olayı için “Hukuki değil, etik sorunu var” dedi

İstanbul Beşiktaş’taki rant ittifakı ile yapılan 23 katlı rezidans projesinde aracılık yaptığı ortaya çıkmasına rağmen önceki gün istifa etmeyeceğini açıklayan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen hakkında parti yönetiminden de herhangi bir karar çıkmadı. Dün yapılan MYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısında görevden alınması yönünde bir karar çıkacağı beklentileri gerçekleşmedi.


VATAN’da 15 Şubat Pazartesi gününden itibaren yayınlanan haberler Dikilitaş’daki Selenium Panorama isimli rezidans projesinde Sevigen’in aracılık yaptığını ve kar payı ortaklığına ilişkin bir sözleşme imzaladığını ortaya koydu. Önceki gün düzenlediği basın toplantısında istifa etmeyeceğini açıklayan Sevigen’in durumu, CHP içinde de tartışmalara yol açtı. Bu nedenle gözler dün yapılan CHP’nin MYK toplantısına çevrildi. Bu beklenti, dün Meclis’te gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz’un sözleriyle kamuoyuna da yansıdı. Topuz, “O toplantı bitsin ondan sonra belki yarın bir açıklama yaparım” dedi.

Topuz: Beklentim var

’Bir beklentiniz var mı?’ şeklindeki soru üzerine Topuz, “Beklentim var tabii. Bir şey çıkması lazım. Onu beklememiz lazım. Kurulumuzun ciddiyetinden kuşkum yok. Herhalde bir tedbir düşüneceklerdir” dedi.

Topuz, ’Bu tedbir istifa mı?’ sorusuna ise, “Onu bilemiyorum. Onu bir görelim. Onların takdir hakkını ben kullanmayayım. Ama yarın ben bu konuda kendi düşüncelerimi açıklayacağım” karşılığını verdi.

AKP’de Dişli’nin yanısıra AKP’nin o dönemde ikinci adamı konumundaki Dengir Mir Mehmet Fırat ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le düelloları ile dikkatleri üzerinde toplayan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Sevigen gereğini yapmalı” dedi. Sevigen’in istifa etmeyeceğini açıkladığı basın toplantısını canlı yayında izledikten sonra “Tek cümlelik bir açıklamam olacak” dedikten sonra “gereğini yapmalı” çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, “Her olumsuz olayın siyasi partileri etkileyeceği açıktır” diye konuştu.

Sevigen konusunda bir karar alması beklenen CHP MYK ise dün Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in MYK toplantısı öncesi kendisini arayan gazetecilere sekreteri aracılığıyla, “Adana Mitingi hazırlıkları için bu kentte gitti” bilgisi verilmesine karşın, Sevigen saat 13.00’de toplanan MYK toplantısına katıldı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıdan Sevigen’le ilgili bir karar çıkmadı.

’Hukuki değil, etik’

MYK toplantısında Sevigen’e ilişkin iddiaların gündeme gelmediği öne sürülürken, toplantıdan sonra MYK Sözcüsü olan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, basın mensuplarıyla biraraya gelerek Sevigen’in İstanbul Beşiktaş’ta bir arsa alımında ve inşaat aşamasında rant sağladığına ilişkin haberleri değerlendirdi.

Özyürek, “Ortada, hukuki veya yasal değil, bir etik sorunu var. Bir milletvekilinin olabildiğince ticari ilişkilerden uzak durması gerekir. Ben de çıkan haberleri dikkatlice okudum. Bir ortaklık var. Ama değişen bir imar planı yok” dedi.

Özyürek, gazetecilerin, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sevigen’e ilişkin, ’gereğini yapmalı’ yorumunu hatırlatarak, ”Genel merkez ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir çelişki, görüş ayrılığı mı var?“ sorusu üzerine, ”Çelişki yok. Yoo neden olsun?“ yanıtını verdi.

Bülent Arınç bastırınca Şaban Dişli istifa etmişti


CHP’Lİ Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Ağustos’ta Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek Şaban Dişli’nin iş takibi karşılığında1 milyon dolar aldığı iddiasını gündeme getirdi. Dişli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la baş başa görüşerek iddialarla ilgili kendini savundu. Aynı akşam yapılan AKP MYK toplantısında Dişli konusu gündeme gelmedi.

Kılıçdaroğlu’nun iddiaları devam ederken Dişli 13 Ağustos’ta yazılı bir açıklama yaparak 1 milyon dolar rüşvet almadığını, krediye teminat olarak verdiğini bildirdi.

16 Ağustos’ta Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Dişli, iddiaları yine reddetti. 29 Ağustos’ta Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantına katılan ve ardından Erdoğan’la ikince kez baş başa görüşen Dişli, 1 Eylül’de AKP’nin MYK toplantısına katıldı. MYK üyelerinin, özellikle de eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın tepkileri ve “istifa et” telkinleri Erdoğan’la üçüncü kez baş başa görüşmesine yol açtı. Dişli, 2 Eylül’de yazılı bir açıklama ile Genel Başkan Yardımcılığı ile MYK ve MKYK üyeliklerinden istifa ettiğini bildirdi.

‘Eğer belge varsa Sevigen’in gereğini yapacağını düşündük’

CHP’NİN İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gazetecilerin önceki gün Milliyet Gazetesi’nde “Sevigen gereğini yapmalıdır” sözleriyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Sevigen, bu iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada ’Eğer kaset, eğer belge ortaya konursa ben istifa edeceğim’ demişti. Eğer ortada gerçekten kasetler, belgeler varsa Sayın Sevigen’in gereğini yapacağını düşündük ve bunu dillendirdim.”

‘Kanal 7’de konuşmak isterim’

CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü olduğunuz dönemde kurumun zarara uğratıldığı iddiaları var. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?“ sorusu üzerine ” Bu iddiaları ortaya atanlarla Kanal 7’de konuşmak isterim. Beni davet eder misiniz? Kanal 7 izleyicilerine SSK’yı anlatayım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı