Gazete Vatan Logo

Dağlıca yine dağladı

Dağlıca yine dağladı

Yüksekova Dağlıca bölgesinde iki günden bu yana devam eden operasyonları sırasında çıkan, 3 askerin şehit düştüğü 6 askerin de yaralandığı çatışmada, ağır yaralı bir askerin de tedavi gördüğü hastanede tüm çabalara karşın yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 4’e çıktı.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde 2 günden beridir süren operasyonlar kapsamında bir grup PKK’lı teröristle güvenlik güçleri arasında önceki gün çatışma çıktı. Çatışmada Yarbay İhsan Ejdar, Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır ve Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 17 PKK’lı terörist de ölü ele geçirildi. Çatışmada yaralanan 6 askerden ağır yaralı askerin tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadığı, böylece şehit sayısının 4’e çıktığı açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden bu konuda yapılan açıklama şöyle: “17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan 1 kahraman silah arkadaşımız da yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Diğer beş kahraman silah arkadaşımızın tedavileri devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Haberin Devamı

Son yolculuğa çıktılar!

Dağlıca’da bir grup PKK’lı teröristle çıkan çatışmada şehit düşen 4 asker Hakkari’de yapılan törenle memleketlerine gönderildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nda yapılan törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Bolu 2’inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer kurum amirleri katıldı. Şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından Hakkari İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani dua okudu. Duaların ardından şehitler Tank Yarbay İhsan Ejdar’ın cenazesi Ankara’ya, Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın cenazesi İstanbul’a, Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun cenazesi Eskişehir’e ve Astsubay Kıdemli Çavuş Samet ise İzmir’e gönderilmek üzere helikoptere bindirilerek Van’a uğurlandı.
Ağlamayacağım dik duracağım
Hakkari’nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun cenazesi, Eskişehir’de defnedildi. Askeri helikopterle kente getirilen şehidin naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Asker Hastanesi morgundan alınarak ambulansla Reşadiye Camisi bahçesine taşındı. Şehidin eşi Filiz, çocukları Emir Kayra (7) ve Beren Balım (3), babası Yakup, annesi Vasfiye ve kardeşi Gürkan Topsakaloğlu, Ağrı’nın Eleşkirt ilçesi Kaymakamı da olan diğer kardeşi Tuncay Topsakaloğlu ile yakınları, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan alanda taziyeleri kabul etti. Vasfiye Topsakaloğlu, tören sırasında, “Ağlamayacağım ve dik duracağım” diye konuştu. Şehidin cenazesi, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir milletvekilleri, askeri erkan ve vatandaşların katılımıyla ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verildi.
Astsubay Çakır’a son görev
Dağlıca’da şehit düzen 28 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır’ın cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi. Askeri uçakla Trabzon Havalimanı’na getirilen cenazeyi, İzmir’de oturan babası Muammer Çakır, annesi Zehra Çakır, yakınları, milletvekilleri, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile silah arkadaşları karşıladı. Havalimanında şehit Astsubay Çakır’ın yakınları gözyaşlarına boğulurken, cenaze Aydınlıkevler semtindeki babasının evine götürüldü. Evin önünde de yakınları şehit Çakır’ın tabutunun üzerine kapanarak ağıtlar yaktı, gözyaşı döktü. 4 yıllık asker olan Samet Çakır’ın naaşı, Trabzon Şehitliği’nde toprağa verildi.
Şehit babaya veda
Dağlıca’da şehit olan askerlerden Tankçı Yarbay İhsan Ejdar, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. 43 yaşında şehit olan Yarbay Ejdar için Kocatepe Camisi’nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin eşi Nalan ve 13 yaşındaki kızı Altunay, annesi Fehmiye, kardeşleri Abdullah ve Emre Ejdar ile yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Adalet Bakanı Kenan İpek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kuvvet komutanları ile vatandaşlar katıldı. Şehit Yarbay Ejdar’ın naaşı cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Daha sonra defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.
Üsteğmen 1 aylık evliydi
Dağlıca’daki çatışmada şehit olan 29 yaşındaki Üsteğmen Ünal Darboğaz, son yolculuğuna uğurlandı. Darboğaz için Ataköy 5’inci Kısım Ömer Duruk Camisi’nde, cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin ağabeyi Adnan Mete Darboğaz taziyeleri kabul ederken, annesi Suna ve eşi Tuğçe Darboğaz da Türk Bayrağı’na sarılı tabutun önünde gözyaşı döktü. Darboğaz’ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.
Top arabasına konulan Darboğaz’ın cenazesi, daha sonra Edirnekapı Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi. Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın yakınlarına, “şehit olması durumunda Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilmek istediğini” söylediği belirtildi.

Haberin Devamı