Gazete Vatan Logo

Dağlıca'da ve Uludere'de Mehmetçiğe saldırı

PKK militanlarının Dağlıca Taburu'ndaki askerlere taciz ateşinde bulunduğu, Mehmetçiğin anında karşılık verdiği öğrenildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, Dağlıca Taburu'ndaki askerlerle teröristler arasında çatışma çıktı. Ayrıca TSK'nın açıklamasına göre; Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan 48. Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki üs bölgesinde sınırın Irak tarafından ateş açıldığını açıkladı.

YARIM SAAT SÜRDÜ

Dağlıca'daki Karakola taciz ateşinde bulunan teröristler ile askerler arasında çıkan çatışmanın, yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

TABURA HAVAN ATIŞI YAPILDI

Çıkan çatışmada sınırın öbür tarafından askere havan atışı yapıldığı, güvenlik güçlerinin ise saldırılara hızlı bir şekilde cevap verdiği ve bölgeyi havan topları ile bombaladığı öğrenildi. Öte yandan, bölgede yaklaşık 1 haftadır hareketliliğin devam ettiği ve kalabalıklaştığı belirtildi.

TSK: ŞIRNAK'TAKİ ÜS BÖLGESİNE TERÖRİST BİR GRUP TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIDA BULUNULMUŞTUR

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan 48. Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki üs bölgesinde sınırın Irak tarafından ateş açıldığını açıkladı. Açıklamada, saldırı sonrası hasar ve zayiat yaşanmadığı belirtilirken, bölgedeki emniyet tedbirlerinin artırıldığı bildirildi.

Genelkurmay internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından; Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak) Düğün Dağı Üs Bölgesine, hududun Irak tarafından, Kanas Keskin Nişancı Tüfeği ile ateş edilmek suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Üs Bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesini müteakip, yapılan terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırıda herhangi bir hasar veya zayiat meydana gelmemiştir" denildi. Açıklamada ayrıca, bölgede emniyet tedbirleri artırıldığı belirtilirken, gözetleme faaliyetlerin de sürdüğü ifade edildi.

Haberin Devamı