Gazete Vatan Logo

Dağlıca'da şehit olan 16 askerin kimlikleri belli oldu!

Türkiye Dağlıca'da yitirdiği 16 kahraman evladına ağlarken, şehitlerin ailelerine de kara haber gitmeye başladı. Ateşin düştüğü ocaklarda acı, öfke ve gözyaşı vardı...

Dağlıca'da şehit olan 16 askerin kimlikleri belli oldu!

HAKKARİ Dağlıca’daki hain saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu. 16 şehidin isimleri ve memleketleri şöyle: (Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur
Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır
Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli
Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer
Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa
Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı
Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine
Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce
Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle
Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli
Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay
Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus
Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya
Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın
Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi
Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

Haberin Devamı

DAĞLICA TABUR KOMUTANI KURMAY YARBAY ŞEHİT OLDU

Erzurum’un Olur İlçesi Köprübaşı nüfusuna kayıtlı Dağlıca Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın şehit düştüğü haberlerini, Bursa’nın Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi’nde oturan anne babasının evine giden yetkililer verdi. İstanbul’da bir inşaat şirketinden emekli olup 4 yıl önce akrabalarının da yaşadığı Bursa’ya yerleşen Niyazi Çelikcan ve eşi Fatma Çelikcan, oğullarının şehit haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Haber üzerine Çelikcan Ailesi’nin yakınları eve akın etti.

Malatya’da görev yaparken geçici görevle Hakkari’ye giden Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın bir çocuk babası olduğu ve doktor olan eşinin Malatya’da görev yaptığı belirtildi.

TOKATLI ŞEHİT EVİN TEK OĞLUYDU
Hakkari Dağlıca’daki hain saldırıda şehit olan 16 askerden Tokatlı Piyade Er Uğur Yıldız’ın evin tek oğlu olduğu, ailesinin Antalya’da ikamet ettiği öğrenildi.
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütünce yapılan saldırıda 16 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Şehitlerin kimliklerinin belirlenmesi ile şehit ailelerinin evine ateş düştü. Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Yukarıçandır köyü doğumlu olan şehit Piyade Er Uğur Yıldız’ın (28) ailesinin Antalya’da yaşadığı öğrenildi. Şehidin babası Sadık Yıldız ve annesi Gülbahar Yıldız’ın uzun yıllardır Antalya’da ikamet ettiği ifade edildi. Yukarıçandır Köyü Muhtarı Durmuş Gül, şehidin erkek kardeşi Yılmaz Yıldız'ın 16-17 yaşlarında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu vefat ettiğini, şehidin evinin tek oğlu olduğunu belirterek, ”Şehidimizin çocukluğu köyünde geçti. Şuan köyde yengesi ve amca çocukları yaşıyor. Şehidimizin cenazesinin memleketine mi, Antalya’ya mı defin olacağı henüz belli değil. Köy halkı olarak bu olay bizleri derinden yaraladı” dedi.
Öte yandan, şehidin evine yakınları Türk bayrağı asarak terörü lanetledi.
ANTALYALI ŞEHİDİN BABASI BİR YILDA İKİNCİ KEZ EVLAT ACISIYLA SARSILDI
Dağlıca’da meydana gelen ve 16 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan hain saldırıda şehit düşen P.Söz.Er Uğur Yıldız'ın acı haberi baba Sadık Yıldız'ı bir yılda ikinci kez evlat acısına boğdu. Acılı baba, geçtiğimiz yıl da küçük oğlunu kansere kurban vermişti. Babayı yıkan haber Manavgat'ta terör protestosunun ardından geldi.16 şehit için Manavgat’ta akşam saatlerinde terörü protesto mitingi düzenlenmişti. Gösteriye katılan binlerce kişi Uğur Yıldız’ın cenazesinin getirileceği Çağlayan mahallesindeki amcasının evinin önüne koştu.
BİR YILDA İKİNCİ EVLAT ACISI
Uğur Yıldız’ın Sorgun da bulunan bir otelde bulaşıkçılık yapan babası Sadık Yıldız’a acı haber yetkililer tarafından çalıştığı otelde verildi. Kalp rahatsızlığı olduğu bildirilen baba Sadık Yıldız, ambulans ile kardeşinin evine getirildi. Geçtiğimiz yıl küçük oğlu Yılmaz Yılmaz'ı kanser rahatsızlığı sonucunda kaybeden acılı baba, diğer oğlunun şehit haberiyle yıkıldı. Baba Sadık Yılmaz'ın ayakta güçlükle durabildiği gözlendi. Nişanlı olan ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenilen şehit Uğur Yıldız'ın cenazesinin geçtiğimiz yıl kanserden hayatını kaybeden küçük kardeşi Yılmaz Yıldız'ın yanına defnedileceği bildirildi.
Şehidin getirileceği ev ve çevresinde bulunan evler Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle süslenirken trafiğe kapatılan caddede toplanan vatandaşların üzgün ve çaresiz bekleyişleri sürüyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ERZURUM VE ARDAHAN’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ’nin Dağlıca bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldarıda şehit 16 asker arasında olan Bakım Üstçavuş Okan Taşan’ın (27) Erzurum’un Şankaya İlçesinde, Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer’in ise Ardahan’daki ailelerine ateş düştü.

Haberin Devamı

KONYA’YA 3 ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan 16 askerden, Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, Sözleşmeli Er Resul Coşkun ile Piyade Er Muharrem Öksüz’ün memleketi Konya’ya ateş düştü.

Saldırıdaki zırhlı aracı kullanan 28 yaşındaki 3 yıllık Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu’nun baba ocağı olan Ereğli’nin Doğualagöz Mahallesi’nde oturan annesi Sultan Aydın’a askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Oğlunun acı haberini alan anne Sultan Aydın ile şehidin 3 kardeşi sinir krizi geçirdi. Şehidin eşinden boşanan babası İsmail Köseoğlu’nun ise İstanbul’da bir yakınlarının düğünde olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi.

Şehit Köseoğlu’nun ilk görevini Afganistan’da yaptığı ardından da Yüksekova’ya tayin olduğu Acil Tıp Teknisyeni olan eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep’i de Yüksekova’ya götürmeyip, Ereğli de bıraktığı öğrenildi.

”HER GÜN MAYIN TEMİZLİYORUZ”

Şehidin dayısı Rıfat Özbek, yeğeni ile her gün telefonla görüştüklerini belirtti. Özbek, ”Yeğenimle sürekli telefonla görüşüyorduk. Bize gece-gündüz sürekli yollara döşenen mayınları temizlediklerini söylüyordu. Çocuğunu çok özlediğini söylemişti. Van 100. Yıl Üniversitesi’nde yüksekokuldan mezun olduktan sonra uzman çavuş oldu. İlk olarak Afganistan’da görev yaptı. Sonra Dağlıca’ya geldi" dedi.

ACILI EŞ: BENİ BIRAKMA

Acı haberi annesinin evinde alan Tansu Köseoğlu, yakınlarıyla birlikte kayınvalidesi Sultan Aydın’ın evine geldi. Tansu Köseoğlu, "Beni Bırakma" diyerek gözyaşları içinde eve girmek isterken sinir krizi geçirmesi sonucu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

MİSAFİRLİKTEN DÖNDÜNCE ACI HABERİ ALDILAR

Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Resul Coşkun’un şehit düşmesinin ardından merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Canfeda Sokak’taki baba evine ateş düştü. 3 çocuk babası Zeki Coşkun ve anne Sıdıka Coşkun, oğullarının acı haberini misafirlikte aldı. Ancak aldıkları habere inanmak istemeyip evlerine döndü. Evlerine döndüklerinde ise karşılarında subayları görünce oğullarının şehit düştüğünü anlayan anne ve baba sinir krizi geçirdi. Acılı aile, hazırda bulunan sağlık görevlilerinin yardımıyla eve alınıp müdahale edildi.

”YİNE KARANLIK ÇÖKTÜ, KİMİNİN GECESİNE, KİMİNİN YÜREĞİNE”

Daha önce konfeksiyonculuk yapan Resul Coşkun’un 1 yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı ve 2.5 yıl önce de Rahime Celepci ile nişanlandığı öğrenildi. Nişanlısı Celepci’nin ise Dağlıca saldırısının ardından gece yarısı sosyal paylaşıp sitesine ’Yine karanlık çöktü, kiminin gecesine, kiminin yüreğine’ yazılı mesajı paylaşması dikkat çekti.

7 AYLIK ASKERDİ

Konya’ya üçüncü şehit ateşi ise Piyade Er Muharrem Öksüz’ün merkez Karatay İlçesi’ndeki eskiden köy statüsündeki Divanlar Mahallesi’ndeki baba evine düştü. Çiftçilik yapan baba Ömer ve anne Aliye Öksüz’e acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit düştüğünü öğrenen acılı aile sinir krizi geçirdi. 2 kardeş olan Muharrem Öksüz’ün, yaklaşık 7 aylık asker olduğu öğrenildi.

25 YAŞINDAKİ ASTSUBAY ÇAVUŞUN BABA OCAĞINDA YAS VAR

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in Eskişehir’deki baba ocağına ateş düştü.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesi kırsalında gerçekleştirilen hain saldırıda 16 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerler arasında bulunan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in şehit olduğu haberi, askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak’ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir’e verildi. Acı haberi alır almaz gözyaşlarına boğulan acılı aileyi askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etti. Haberi alan şehidin yakınları ve sevenleri de baba ocağına taziye dileklerini iletmek için akın etti.
Şehit Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in bekar ve 3 yıllık astsubay olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ASTSUBAYIN MERSİN’DEKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen’in Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Genelkurmay Başkanlığı’nın şehit sayısının açıklamasının ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı MHP’li Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü vekili Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.

Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen’in şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu.

EVİN TEK OĞLU

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı. 3 çocuklu ailenin tek oğlu olan şehidin ablası Doğa’nın da polis memuru olduğu belirtildi.

HAKKARİ ŞEHİTLERİNDEN BİRİ BALIKESİR’DEN

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir’deki baba ocağına ateş düştü. olduğu öğrenildi.
Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün’ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi’ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün’e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi.
MANİSA'YA İKİ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi.
Dün Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 askerimiz şehit edilmiş ve 6 askerimiz yaralanmıştı. Şehit askerlerin ailelerine acılı haber verilmeye başlandı. Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi. Şehitlerden birinin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden Uzman Çavuş Tolga Artuğ, diğerinin ise Salihli ilçesinden Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere olduğu öğrenilirken, baba ocağına acı haber verildi.
ARAÇ ŞOFÖRÜ UZMAN ÇAVUŞ ADNAN ERGEN’İN SEYDİKEMER’DEKİ AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ
Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan 16 askerden birisi olan araç şoförü Uzman Çavuş Adnan Ergen’in Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.
Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan 16 askerden birisinin Seydikemerli araç şoförü Uzman Çavuz Adnan Ergen olduğu öğrenildi. Ergen’in Seydikemer ilçesine bağlı Esen Mahallesi’nde yaşayan ailesine şehit haberi verildi.
DAĞLICA'DA ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERDEN UZMAN ONBAŞI HARUN SALTALI’NIN OSMANİYE’NİN KADİRLİ İLÇESİNDEKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen 16 askerden Uzman Onbaşı Harun Saltalı’nın Osmaniye'nın Kadirli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Dün Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 asker şehit düşmüş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit askerlerden aslen Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Onbaşı Harun Saltalı’nın Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi Kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alaaddin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ve askeri yetkililer verdi. Şehidin babası Yusuf Saltalı, oğlunun şehit olduğu haberi üzerine İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Eşsiz'e sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Sultan Saltalı ve yakınları ise ağıtlar yaktılar.
Şehit Uzman Onbaşı Harun Saltalı’nın sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladığı, geçtiğimiz yıl Hacer Saltalı ile evlendiği ve henüz 3 aylık bir çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit uzman onbaşı Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde defnedilecek.

DÜZCELİ ASKER DAĞLICA’DA ŞEHİT DÜŞTÜ

HAKKARİ Dağlıca’da PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden biri olan Uzman Onbaşı Cihan Aksarı ’nın Düzce’deki evine ateş düştü. Cihan Aksarı’nın yaşadığı Düzce’ye bağlı Mamure Köyü’nde büyük üzüntü yaşanırken, şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT FATİH DURU’NUN ACISI, 2 EVİ SARDI
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun Çanakkale merkez ve Ezine’nin Kayacık köyündeki evine ateş düştü. Şehidin annesi, acı haberi Çanakkale’de, abisi ve diğer yakınları ise Kayacık köyündeki evde aldı.
ŞEHİT ANNESİNİN FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI
Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde Yeşiltaş’tan yola çıkan Kobra aracı içerisinde şehit düşen 6. Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun Çanakkale’deki evine şehit ateşi düştü. Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun şehit haberini, anne Azime Duru, büyük oğlu Muhsin Duru’nun Çanakkale’nin Barbaros mahallesindeki evinde aldı. Çanakkale’de şehitler için düzenlenen yürüyüşe katılan ve yürüyüş sırasında şehit haberini alan grup da, annenin bulunduğu evin önüne geldi. Evin bahçesine çıkan anne Azime Duru’nun feryatları evin önünde bekleyen kalabalık grubun yüreklerini dağladı. Üzüntülü anne Azime Duru’yu kadın astsubaylar sakinleştirmeye çalıştı. Ağlamaktan yorgun düşen anne bir süre fenalaştı. Kapının önünde hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri, üzüntülü anneye ilk müdahaleyi evin bahçesinde yaptıktan sonra Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Öte yandan, 27 yaşındaki Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun evinde bulunan yeğen Ramazan Başcantürk’te gözyaşlarını tutamadı. Üzüntülü yeğeni evin önündeki kalabalık ve komutanlar teselli etti. Şehidin abisinin evine dev Türk bayrağı asıldı.
Şehit Fatih Duru’nun Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyündeki baba ocağına ise şehit haberini Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve beraberindeki komutanlar getirdi. Kaymakam Atik, ağabey Eyüp Duru ile teyzesi Fatma İnce’ye acı haberi verdi. Ardından da yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Evde bulunan Fatih Duru’nun yakınları, fenalık geçirdi. Kuran-ı Kerim okutulan evin girişine de Türk bayrağı asıldı. Şehidin teyzesi Fatma İnce, “Vatan sağolsun.Allah devletimize bir daha böyle acı göstermesin. Allah’ım askerlerimizi korusun. Yıkılmadık, ayaktayız. Şehidimizi verdik ama ayaktayız. Allah bunlara bir daha fırsat vermesin. Benim yavrum oraya gönüllü gitti” dedi.
Yakınları, Şehit Fatih Duru’nun babası Kadir Duru’yu 12 yaşındayken kaybettiğini, kendisinin ise vatani görevini yerine getirdikten sonra uzman onbaşı olarak askeriyede kaldığını anlattı. Şehit Fatih Duru, memleketine en son geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'ndan sonra gelmişti.