Gazete Vatan Logo

Dağlıca artık dağ gibi!

Birkaç yıl öncesine kadar birkaç küçük karakoldan oluşan ve 68 şehit verdiğimiz Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı, ASELSAN’ın yaptığı modüler kalekol binasıyla teröristlerin korkulu rüyası oldu.

Dağlıca artık dağ gibi!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin sarp kayalıklar, derin vadiler ve yüksek dağlarla çevrili Dağlıca bölgesindeki komutanlık, çevresindeki 7 üs bölgesiyle hudut güvenliğini sağlIyor. Tabur ve üs bölgelerinde, teknolojinin ve güvenliğin her türlü imkanından yararlanılıyor. Dağların adeta törpülenerek yolların yapıldığı Dağlıca’da artık huzur ve güven hakim.

Dörtlü koruma

Doğan Haber Ajansı, ASELSAN tarafından geliştirilen modüler üs bölgelerinden biri olan Şikeftegeliği’yi görüntüledi. Irak’a sadece 2 kilometre mesafede bulunan Şikeftegeliği üs bölgesinde bulunan Hudut Kartalları, 24 saat gözetleme yapıyor. En ufak hareketlilik ise değerlendirilip, ateş altına alınıyor. Gelebilecek saldırılara karşı da modüler gelişmiş üs bölgeleri tam bir koruma sağlıyor. ASELSAN tarafından geliştirilen bu sistemde 4’lü koruma sistemi bulunuyor. Terörist sızmalarını sensörlü teller engelliyor. Saldırıyı ise ilk etapta yüksekliği 4 metreyi bulan çelik bariyer karşılıyor. Ardından da her türlü roketli saldırıyı önleyecek olan özel beton sistemi, aynı sistemle ikinci beton bariyer, son olarak da zırhlı konteyner karşılıyor.

Haberin Devamı