Gazete Vatan Logo

Dağda, bayırda, sokakta Pokemon arıyorlar

Geçen hafta piyasaya sürülen cep telefonu oyunu "Pokemon Go" büyük ilgi görüyor. Oyuna kendini kaptıranlar dağda, bayırda, sokakta Pokemon arıyor.

Dağda, bayırda, sokakta Pokemon arıyorlar

2000'li yılların başında tüm dünyada büyük ilgi gören Pokemon çizgi filminden esinlenerek kurgulanan Pokemon Go, oyuncularına gerçek dünya üzerinde cihazları ile pokemonları yakalama imkanı tanıyor.

Henüz Türkiye’de piyasaya çıkmadan ses getiren Pokemon Go oyununda, oyuncular bulunduğu bölgede GPS aracılığıyla sokaklarda ve caddelerde dolaşarak karşılarına çıkan Pokemonları topluyor.

Oyun, sanal dünyada yakalanan hayali canlıları uygulamanın bulunduğu diğer telefonlara bağlanarak birbiriyle dövüştürmeye, takas etmeye ve iletişim kurmaya izin veriyor. Bilindik mobil oyunlara göre kullanıcılarını dört duvar arasından ayıran oyunda oyuncular, harita üzerinde bulunan ve gerçek hayatta da olan caddelerde, sokaklarda, parklarda, okullarda, su kenarlarında, anıt gibi özel yerlerde ve hatta camilerde Pikachu, Charmander, Bulbasaur gibi Pokemonları yakalamaya çalışıyor.

Dünya üzerinde sadece ABD, Yeni Zelanda ve Avustralya’da satışa sunulan oyunun, Temmuz ayının sonunda diğer ülkelerde de piyasaya sunulması bekleniyor.

"YASAKLANAN POKEMON ÇİZGİ FİLMİNDEKİ TADI OYUNDA ALABİLİYORUZ"

Haberin Devamı

Oyunu oynayanların Facebook sayfası üzerinden iletişim halinde olduğunu aktaran bir vatandaş, haberleşerek belirli noktalarda gün içerisinde buluştuklarını ve Pokemon arayıp geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi. Oyun sayesinde birçok yeni arkadaş da edindiklerini söyleyen şahıs, "Pokemon’u izlemeye başladığımda ben biraz daha genç seviyesindeydim. Arkadaşlar kadar çok genç değilim ben açıkçası. Ama bizde fanatiklik durumu vardı. Yani Pokemon yayınlandığında bir arkadaşın kendini Pikachu sanıp atlamasından sonra biz bayağı hüzünlendik. Çünkü internette çok fazla olmadığı için izleyemiyorduk, oyunlarını da bilmiyorduk. Gameboy oyunları geldi onlarla biraz idare ettik.

Ama şu anki oyunda herkes kendini çizgi filmdeki karakter Ash Ketchum’un yerine koyuyor. O tadı alabiliyoruz, spor salonları vardı çizgi filmde, buralarda da var. Buralara gidip savaşıyoruz, birbirimizle tatlı bir rekabet oluşuyor. Üç takım var, o Pokemonun havasını tadıyoruz. Tabiî ki bir Miyav’ımız yok, Roket Takımı’mız yok yine de çizgi filmdeki tadı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"POKEMON YÜZÜNDEN GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞIMIZ VAR"

Haberin Devamı

Oyun hakkında endişelerinin de olduğuna dikkat çeken bir başka vatandaş ise , şunları dile getirdi: "Oyun fanatikleşmeye başlayacak tabii ki, bizim ülkemizde her şeyin bir fanatikliği oluyor futbol gibi. Üç takım var, bu takımlar kendi arasında biraz fanatikleşecek. Bazı sıkıntılar yaşayacağımıza eminim ben. Karakola pokemon avlamaya girip gözaltına alınan arkadaşın haberi de vardı, sözlüklerden birinde paylaşıldı. Bu tarz problemler yaşanacak ama umarım bununla alakalı üst yönetimlerden bir yasaklama gelmez oynamaya devam ederiz. Biz bir şekilde kendi aramızda bu durumu çözeceğiz zaten."