Gazete Vatan Logo

Dağda 1 mucize 1 dram

Tayvanlı amatör dağcı ile sevgilisi Himalaya Dağları’nda kayboldu. Tam 47 gün sonra genç dağcıya ulaşılırken, sevgilisinin 3 gün önce öldüğü ortaya çıktı

Dağda 1 mucize 1 dram

Nepal’deki Himalaya Dağları’nda sevgilisiyle birlikte kaybolan 21 yaşındaki Tayvanlı amatör dağcı Liang Sheng Yueh, 47 gün sonra canlı olarak bulundu. Yaklaşık 2 bin 600 metre yükseklikteki bir vadide bulunan Yueh’in hayati tehlikesi bulunmazken, 19 yaşındaki Liu Chen Chun adlı kadının, erkek arkadaşının bulunmasından üç gün önce hayatını kaybettiği açıklandı. Yueh’in tedavisini yürüten doktor Sanjaya Karki, “Yavaş konuşuyor. Kız arkadaşının üç gün önce öldüğünü söyledi. Herhangi bir travma yaralanması geçirmemiş. Ancak vücudunda çeşitli yaralanmalar vardı” dedi.

30 kilo vermiş

Yueh’in Himalayalar’da kaybolmasının ardından geçen 47 gün içerisinde 30 kilo verdiği ve bulunduğunda bir ayağının tamamen kurtçuklarla kaplı olduğu belirtildi. Amatör dağcının su içip tuz yiyerek hayatta kalmayı başardığı tahmin ediliyor. Tayvan’da üniversite öğrencileri olan Yueh ve kız arkadaşı Chun, Şubat ayında tatil için Nepal’e gitmişlerdi. İkili son olarak 9 Mart’ta Dhading kentinde görülmüşlerdi. O gün yoğun kar yağışına karşın Liang ve Liu tırmanışa gitmişti.

Haberin Devamı

Ölen sevgilisinin yanından ayrılmamış

Kayboldukları ilk günlerde stoklarındaki yiyeceklerle yaşamlarını sürdüren Liang ve Liu, yiyeceklerinin tükenmesiyle yalnızca su ve kaya tuzuyla beslenerek hayatta kalmaya çalıştı. 20 Nisan’da yeniden başlayan arama faaliyetinde ekipler şelalenin altındaki kırmızı çadırı fark ederek, yürüyüşçülere ulaştı. Doktorlar, Liang’ın hastaneye getirildiğinde zafiyet geçirdiğini, vücudunun larvalarla, saçlarının ise bitlerle kaplanmış olduğunu ifade etti. Liang’ın üç gün boyunca ölen kız arkadaşının cesedinin başında beklediği belirtildi.