Gazete Vatan Logo

Çürüklerin ayıklanacağı bir dönem yaşayacağız

Konkordato ilan edeceği iddia edilen Ağaoğlu, “Toplam borcum varlığımın yüzde 10’u bile değil. Gerekirse varlık satar, kapatırım” dedi. Dünyanın ve Türkiye’nin güllük gülistanlık olmadığını söyleyen Ağaoğlu, çürük elmaların eleneceği bir dönemin yaşanacağını söyledi.

Çürüklerin ayıklanacağı bir dönem yaşayacağız

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, son dönemde piyasada ve sosyal medyada dolaşan konkordato ilan edeceğine ilişkin iddiaları yalanladı. Ağaoğlu, konkordato ilan edeceklerine ilişkin söylentilere, “Böyle bir şey yok. Belki en az borcu olan şirketlerdenim. Toplam borcumuz bilançomuzun yüzde 10’u bile değil” derken, mamul ve yarı mamullerden oluşan 17 milyar liralık bilançoları olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Elbette her sektörde olduğu gibi inşaatta da çürük elmaların ayıklanacağı dönemler yaşayacağız ama bunu olumsuzluk olarak düşünmemek gerekiyor. Dönem sabır dönemi” dedi.

Yandık, bittik diyemeyiz

Bodrum projesinin tanıtımında hem gayrimenkul sektörü hem de kendi şirketine yönelik iddiaları yanıtlayan Ağaoğlu, Türkiye’nin çeşitli sıkıntıların içinde olduğunu belirterek, “Ancak iş adamları olarak çarkların dönmesini sağlamamız lazım. Oturup da ‘yandık bittik’ diyemeyiz. Dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Dünyanın da Türkiye’nin de güllük gülistanlık olmadığını zaten biliyoruz. Ancak bu böyle diye kabuğumuza çekilip seyirci kalamayız. Binlerce çalışanımız var. Gerekirse bazı varlıklarımızı satıp hayatımızı devam ettirme yönünde işimizi en iyi şekilde yapıp ekonomiye katkı sağlama noktasında elimizden geleni yaparız. Ekonominin dönmesi lazım. Biz işimizin başındayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bodrum’da Türk Lirası ile satış yapacak
Ali Ağaoğlu, arazisini 2014’te Net Holding’ten satın aldığı, 12 milyon metrekarelik alanda hayata geçirilecek Bodrum projesine ilişkin bilgi de paylaştı. Ağaoğlu, “Bodrum denilince akla milyon dolarlar, milyon eurolar geliyor. Bodrum sadece A gelir grubuna sahip olanların yaşayacağı bir yer gibi lanse ediliyor. Ancak bizim projemiz herkesin ev alabileceği bir proje olacak. Bu projede her kesime hitap edeceğiz Bodrum’da” diye konuştu. Ağaoğlu, burada Türk Lirası ile satış yapacağını da vurguladı.
2 santral satıp borçlarımı kapatırım
Sektörün önde gelen başarılı şirketlerinden olduklarını dile getiren Ağaoğlu, şirketiyle ilgili çıkan dedikoduları bu başarıya bağladı. Ağaoğlu, “Türkiye’ye ben her zaman güvendim ve güveniyorum. Bütün varlığım Türkiye’de. Yüzde 100 yerli ve milliyim. Yurt dışında
1 lira varlığım ve param yoktur” dedi. Bilanço büyüklünün 17 milyar lira olduğunu, 18 enerji şirketinin bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Paraya ihtiyacım olursa malımla vedalaşmasını bilen bir insanım. Fiyatını bulunca ceketim dahil her şeyi satarım. Kısa vadeli yükümlülüğümüz fazla değil. Tüm borcum finans merkezine yatırdığım paranın yarısı bile değil. Finans merkezine 400 milyon dolar yatırım yaptım. Şu andaki borcum bunun yarısı bile etmiyor. Kaldı ki 400 milyon liralık bir banka borcunu da kapattım.”
Şu anda en kârlı işin yenilenebilir enerjide olduğunu ifade eden Ağaoğlu, “Üretimde olan iki RES projesini satıp borcumun tamamını kapatacağım. Alıcılar arasında yabancılar da yerliler de var. Bu ay içinde biter” dedi.

Haberin Devamı