Gazete Vatan Logo

Cuntadan ABD’ye askeri üs sözü

FETÖ’cü cuntanın, darbenin başarılı olması halinde ABD’ye Suriye sınırında askeri üs sözü verdiği ortaya çıktı. Darbeciler, ABD öncülüğünde inşa edilecek yeni Suriye projelerini konuşmuş!

Cuntadan ABD’ye askeri üs sözü

FETÖ'nün üniformalı teröristlerinin darbe girişiminde ABD'li kurmaylara Suriye sınırında askeri üs sözü verildiği tespit edildi. Eski ISAF Komutanı John F. Campbell öncülüğünde 8.5 ay süren hazırlık sürecinde taraflar arasında bir çok görüşme gerçekleştirildiği ve ABD'li yetkililerin İncirlik'te kapasite artırımı ile birlikte cuntacılardan Türkiye sınırları içerisinde PYD bölgesine sıfır noktada askeri üs sözü aldığı ortaya çıktı. Türkiye'nin doğusunda Suriye sınırına sıfır noktada inşa edilecek askeri üssün, İncirlik üssünden daha kapsamlı olması da görüşmelerde konuşulan konular arasında yer aldı.

YENİ BİR SURİYE

Darbenin yönetcilerinin, ABD ayağında yer alan John F. Campbell'e, '2016 yılının ikinci yarısından sonra Rusya'ya askeri ve ekonomik kuşatma uygulanarak sahada dengelerin değiştirileceğini ve ABD tarafından şekillendirilecek yeni bir Suriye'nin inşa edileceğini' söylediği kaydedildi. Bu kapsamda Suriyeli muhaliflerin de yeniden dizayn edileceği, ülkede ABD'nin yegane belirleyici rol üstleneceğinin FETÖ'cü cunta kurmaylarına iletildiği belirtildi.

Haberin Devamı

EMEKLİYE AYRILMADI

ABD ordusunda 37 yıl görev yaptıktan sonra 2016 yılı Nisan ayında emekli olan John F. Campbell'in darbecilerle yaptığı görüşmelerde süreci kaldığı yerden devam ettireceğini söylediği de ortaya çıktı. Campbell'ın resmi olarak orduya veda etse de ABD'nin bölgedeki hedefleri açısından 2 yıl daha faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladığı bilgisine de ulaşıldı. ABD'li darbe destekçisi ekibin,Türkiye'de başarılı olunmasına müteakip benzer bir kalkışmanın Somali'de de bir yıl içerisinde gerçekleştirileceğini ve bu konuda darbeci heyetin Türkiye'de yaptıklarının örnek teşkil edeceğini de konuştuğu ifade edildi.

LADİN OPERASYONUNDAYDI
Eski ISAF Komutanı Campbell, 2 Mayıs 2011 tarihinde Pakistan'da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin operasyonunu yönetim isim oldu.
Kod adı Safari
Sahada devam eden 8 aylık darbeye hazırlık süreci ABD'li general ve ekibi tarafından Safari kodu ile sürdürüldü. Türkiye'de olan biten faaliyetler General Campbell ve ekibi tarafından bu kodla yürütüldü.(YENİ ŞAFAK)

Haberin Devamı