Gazete Vatan Logo

Cumhuriyet mitingi bu Pazar

Atatürkçü Düşünce Derneği, (ADD) 17 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda Cumhuriyet Mitingi düzenleyecek.

İlki, 14 Nisan-15 Nisan 2007 tarihlerinde düzenlenen geniş katılımlı Cumhuriyet Mitingine yine Başkent sahne olacak. ADD’nin en başta Ergenekon Soruşturması’nı protesto etmek için gerçekleştireceği mitinge demokratik kitle örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve üniversitelerin ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. ADD, tüm yurttaşlara yönelik miting davetini “Hukuk devletine, demokratik laik Cumhuriyete, üniter yapıya ve tam bağımsızlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz” sözleriyle yapıyor. Mitingin saat 12.00 -14.00 saatleri arasında yapılması planlanırken, katılımcı hukuk ve bilim insanları ile sanatçılar da kurulacak platformda konuşma yapacaklar. ADD’nin “Demokrasi şöleni” olarak tanımladığı mitingde şarkılar, türküler söylenecek, şiirler okunacak. İsteyen katılımcılar, miting bitiminde Anıtkabir’e de yürüyebilecekler.

-MİTİNGDEN ÖNCE, ANITKABİR’DE RESMİ TÖREN OLACAK-

ADD, Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhuriyet Mitingi öncesinde ise yarın saat 14.00’de Anıtkabir’de resmi bir tören düzenleyecek. Mitinge destek veren tüm kitle örgütleri ve vatandaşların da katılacağı ziyarette, Atatürk’ün mozolesine çelenk konularak, saygı duruşunda bulunulacak. ADD Genel Sekreteri Suay Karaman da, Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak.

Haberin Devamı