Gazete Vatan Logo

Cumhuriyet Halk Evleri’nde 1 yıl çalıştı, siyasete öyle atıldı

ISO Başkanı Tanıl Küçük'ün eşi Sedef Küçük, Elit Çikolata'yı bıraktı, siyaseti seçti

İŞ dünyasından milletvekili adayı olan isimler içinde 2 kadın aday sürpriz yaptı: İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi Sedef Küçük ve Süzer Holding’in patronu Mustafa Süzer’in kardeşi Cennet Süzer... Her iki isim de CHP’den aday gösterildi. Sedef Küçük, İstanbul 2. bölgede CHP’nin 5’inci sıra adayı olarak vekil listesine girerken, Cennet Süzer memleketi Gaziantep’te CHP’nin 4’üncü sıra adayı oldu.

Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Sedef Küçük, eşinin aile şirketi Elit Çikolata’nın yönetiminden, siyasete atılmaya karar verince 6 ay önce ayrıldı. Küçük, 1 yıldır da Gürsel Tekin’in başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Evleri’nde çalışıyor. Cennet Süzer ise 2007 yılında MHP’den milletvekili adayı oldu. Süzer, 2009 yılında ise yine MHP’nin Beşiktaş Belediyesi Başkan adayıydı, ancak kazanamadı.
Önceki gün açıklanan siyasi partilerin milletvekili aday listeleri iş dünyasının gündeminde ilk sıraya oturdu. Listelerde sanayi ve ticaret odası başkanlarından bankacılara, inşaatçılardan perakendecilere birçok sektörden aday bulunuyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesi oda ve borsalardan aday olan 35 başkandan 21’i listelere giremedi ve koltuklarını kaybetti. Ankara Sanayi Odası Başkanı Sinan Aygün, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kiler’in kurucularından Vahit Kiler, Sesli Battaniyeleri’nin sahibi Hazım Sesli gibi iş dünyasının yakından tanıdığı isimler, 12 Haziran’daki seçimlerde milletvekili olmak için yarışacak.

Sürpriz yaptılar

Ancak iş dünyasından aday olan isimler içinde 2 kadın aday sürpriz olarak karşılandı: İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi Sedef Küçük ve Süzer Holding’in patronu Mustafa Süzer’in kardeşi Cennet Süzer...

Her iki isim de CHP’den aday gösterildi. Sedef Küçük, İstanbul 2. bölgede CHP’nin 5’inci sıra adayı olarak vekil listesine girerken, Cennet Süzer memleketi Gaziantep’te CHP’nin 4’üncü sıra adayı oldu. Peki CHP’nin ön sıralara koyduğu iki kadın aday kimdir? İSO Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi Sedef Küçük, Robert Kolej’i bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.

Elit’in yönetimindeydi

Türkiye’nin en eski çikolata ve şekerleme şirketlerinden biri olan eşinin aile şirketi Elit Çikolata’nın yönetim kurulunda olan Sedef Küçük, siyasete atılmaya karar verince 6 ay önce bu görevinden ayrıldı. Küçük’ün CHP ile mesaisine gelince...

Sedef Küçük, yaklaşık bir yıldır CHP’nin halkın ihtiyaçlarına yönelik çeşitli eğitim ve hizmetler üreterek, ihtiyaç sahiplerinin yerinde hizmet almasını sağlamak amacıyla başlattığı ve bütünüyle gönüllülük esasına dayanan sosyal bir oluşum olan Cumhuriyet Halk Evleri’ne destek veriyor.

Cumhuriyet Halk Evleri’nin Başkanlığı’nı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yapıyor. Yani Sedef Küçük, yaklaşık 1 yıldır siyaseti bizzat partinin en etkili isimlerinden birinden öğreniyor.

Deniz Baykal ikna edememişti

BU arada iş dünyası kulislerinde Tanıl ve Sedef Küçük ile ilgili ilginç yorumlar da yapılıyor. Kulislerde daha önce CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Tanıl Küçük’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını önerdiği ancak Küçük’ün kabul etmediği, şimdi Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’in, eşi Sedef Küçük’ü milletvekili adayı yaptığı konuşuluyor. Sedef Küçük’ün milletvekili seçilmesi halinde Tanıl Küçük’ün İSO Başkanı olarak sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı da kulislerde konuşulanlar arasında. Tanıl Küçük bu konuda yorum yapmazken, yakın çevresi “Tanıl Bey kesinlikle göreviyle siyaseti birbirine karıştırmaz. Siyaseti de oda başkanlığını da şahısların ülkeye hizmet şekli olarak değerlendirir. Ayrıca kendisi oda başkanı olduğu için eşinin siyaset isteğine de ambargo koymaz. Nitekim eşinin adaylığı bu duruşunun göstergesidir” yorumunu yapıyor.

MHP’den CHP’ye geçti

Cennet Süzer ise memleketi Gaziantep’ten aday. Gaziantep’te doğan Süzer, ilköğrenimine başlamadan önce okuma yazmayı kendi başına öğrenmiş, Lise 2’ye kadar eğitim gördüğü Gaziantep Koleji’nden son sınıfta Gaziantep Kız Meslek Lisesi’ne geçiş yaptı. 1977 yılında liseden mezun olan Süzer, aynı sene İngilizce eğitimi için İstanbul’a geldi, bir sene sonra Cumhur Teker ile hayatını birleştirdi. Süzer, eşine ait şirkette pazarlama ve halkla ilişkiler alanında görev alarak iş hayatına başladı. İstanbul Turizm Otelcilik Turizm ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve Pera Palas Oteli Genel Müdürü olarak görev yapan Süzer, 2006’dan itibaren ise İstanbul Turizm Otelcilik Turizm ve Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve murahhas azası oldu. 2007 yılında tüm işlerini çocuklarına devreden Süzer, 2007 yılı genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 2. bölgeden 8. sıra adayı olarak aktif siyaset hayatına atıldı. Cennet Süzer, 2009 Yerel Seçimleri’nde ise Milliyetçi Hareket Partisi Beşiktaş Belediyesi Başkan adayıydı. Süzer şimdi şansını memleketinde ve CHP adayı olarak deneyecek.

Şubat ayında istifa etti

2009 yılındaki yerel seçimlerde MHP Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan sonrasında yapılan İstanbul il kongesinde il yönetim kurulu üyeliğine seçilen Cennet Süzer, geçtiğimiz Şubat ayında MHP’den istifa ederek CHP’ye geçti.

Cennet Süzer’in istifası, MHP çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Belediye başkan adaylığı sırasında ilçe teşkilatı ile sorun yaşadığı söylenen Cennet Süzer’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile görüşerek CHP’den milletvekilliği sözü aldığı ve içindeki CHP’liliği atamadığı gerekçesiyle MHP’den istifa ettiği iddia edildi.

Cennet Süzer, MHP’den belediye başkan adayı olduğu yerel seçimlerde yüzde 4 oy almıştı.

Haberin Devamı