Gazete Vatan Logo

Cumhuriyet Bayramı'nı kana bulayacaklardı! DEAŞ'lı teröristler yakalandı

İstanbul'da Cumhuriyet bayramı etkinlikleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığında oldukları iddia edilen DEAŞ üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Diğer operasyonda ise 7'si yabancı uyruklu 10 kişi gözaltına alındı. Mersin'de düzenlenen operasyon da da 5 DEAŞ'lı yakalandı. Şüphelilerin öldürülen DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi için eylem hazırlığı yaptıkları ileri sürüldü.

Cumhuriyet Bayramı'nı kana bulayacaklardı! DEAŞ'lı teröristler yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, DEAŞ terör örgütü elebaşı Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından örgüt üyeleri H.U, B.Ç. ve R.K'nin sansasyonel eylem arayışı içerisine girdikleri belirlendi.
Takipteki şüphelilerin geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ettiği tespit edildi. Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacakları değerlendirilen 3 kişinin yakalanması için Ataşehir, Fatih ve Sancaktepe'de 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. H.U., B.Ç., R.K. ve yanlarındaki H.K yakalanırken adreslerde yapılan aramalarda pompalı tüfek, tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. DEAŞ üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü kaydedildi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusu sürüyor. Otomobilde arama yapan polisin herhangi bir patlayıcı izine rastlamadığı öğrenildi.
BAŞKA BİR DEAŞ OPERASYONUNDA 10 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan terör örgütü DEAŞ'ın belirlenen başka bir grubuna yönelik gece saatlerinde yapılan farklı bir operasyonda ise İ.S., C.A., E.E. ve 7'si yabancı terörist savaşçı toplam 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
14 KİŞİ EMNİYETTE SORGUDA
Her iki operasyonda yakalanan toplam 7'si yabancı uyruklu toplam 14 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

BİR OPERSAYON DA MERSİN'DE

Mersin'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Kent merkezi ile Tarsus ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada dijital malzemeler ile 9 milimetre çapında 23 fişek ele geçirildi. Şüphelilerin öldürülen DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi için eylem hazırlığı yaptıkları ileri sürüldü.
KONYA'DA 11 GÖZALTI
Konya'da terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları ve Suriye'de çatışmaya katıldıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ adına Suriye'deki çatışmalara katıldığı öne sürülen şüphelileri takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bugün daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen örgüte ait çeşitli metaryellere ise el konuldu. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı