Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan İdlib açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Esad rejiminin atşkesi ihlal ettiğini belirterek, "Uluslararası toplum altı yıldır devam eden katliamlar karşısında artık gerekli adımları atmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan İdlib açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'deki kimyasal silah saldırısını kınayarak, "Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu sivilleri katleden Esed rejimi, Suriye'de devam eden ateşkesi ihlal ederken, çatışmasızlık halini ve siyasi geçiş hedefini sabote etmiştir. Uluslararası toplum, Suriye'de tüm şiddetiyle altı yıldır devam eden katliamlar karşısında artık gerekli adımları atmalıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, Esed rejiminin Suriye'nin İdlib şehrindeki kimyasal silah saldırısını kınadı. Kalın, açıklamasında, "Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi tarafından sivillere yönelik bir kimyasal saldırı gerçekleştirilmiştir. Savaş suçu ve insanlık suçu kapsamında değerlendirilmesi gereken bu olayı en sert biçimde kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırıların, Türkiye'nin Suriye krizinin başından itibaren sergilediği tavrın ne kadar doğru olduğunu açıkça gösterdiğini aktaran Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü hatırlattı. Kalın, Erdoğan'ın İdlib'de yaşanan insanlık dışı saldırının kabul edilemez olduğunu ve yaşananların Astana süreci kapsamında hayata geçirilen ateşkesi tehlikeye attığını vurguladığını anımsattı.

Haberin Devamı

Kalın, "Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu sivilleri katleden Esed rejimi, Suriye'de devam eden ateşkesi ihlal ederken, çatışmasızlık halini ve siyasi geçiş hedefini sabote etmiştir. Uluslararası toplum, Suriye'de tüm şiddetiyle altı yıldır devam eden katliamlar karşısında artık gerekli adımları atmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.