Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Roma’yı ‘fethetti’

İtalya’nın başkenti Roma’da hafta sonunda CSO rüzgarı esti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Roma’yı ‘fethetti’

İtalya’nın başkenti Roma’da hafta sonunda CSO rüzgarı esti. Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi’nin organizasyonuyla CSO, iki gün üst üste Romalı sanatseverlere müzik ziyafeti çekti

Tarihi Argentino Tiyatrosu’nda “Türk-İtalyan Dostluk Konseri Büyük Lirik Müzik Galası” adıyla düzenlenen konserde, İtalyan Şef Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki CSO, İtalyan besteciler ile Türk beşlerinden Ulvi Cemal Erkin’in bestelerini seslendirdi. Konserde CSO’ya solistler; Türk sopranolar Simge Büyükedes, Feryal Türkoğlu, İtalyan tenor Renzo Zulian ve İtalyan bariton Sergio Bologna solo ve düet performanslarıyla eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü Altan Kalmukoğlu, “Çok heyecan verici bir konser bu. Özellikle Roma’da çok önemli şan eserlerini, (Gioachino) Rossini’nin ilk eserlerinin seslendirildiği dünyanın en eski ikinci salonunda seslendirmek bizim için çok onur verici” ifadelerini kullandı.

İtalyan Orkestra Şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg de “Türkiye, Atatürk döneminde kültür alanında dünyada önemli bir yol almaya karar verdi. Bugün bu orkestranın dünyanın diğer büyük orkestralarından geri kalan hiçbir yanı yok” dedi.

Haberin Devamı