Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, gündemdeki konuları değerlendirdi.

İşye İbrahim Kalın'ın açıklamaları

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan bir takım hadiselerle ilgili bize ulaşan bilgiler çerçevesinde, ramazan ayı münasebetiyle bir takım kısıtlamalara gidildiği, oruç tutanların cezalandırıldığı şeklinde bir takım haberlerin geldiği malumdur. Bu çerçevede, bu sabah itibariyle, Dışişleri Bakanlığımız, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara'daki büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na davet ederek, bu konudaki endişelerimizi kendilerine iletmiştir.

5 milyon kitaplı bir kütüphane hedefliyoruz. Araştırmacıların hizmetine açmak istiyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanı Külliyesi hizmetlerine devam edecektir.

-Erdoğan, hükümet kurma görevini ne zaman verecek?

Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanı seçilmeden hükümeti kurma görevi vermeyeceğini kendi de açıkladı. Bu önümüzdeki süreçte uygun bir günde en fazla sandalye sayısına sahip partiye bu görevi verecek.

Haberin Devamı

-Sınır ötesi operasyon iddiaları

Suriye konusundan biz baştan beri koalisyonla hareket edeceğimizi, tek başımıza hareket etmeyeceğimiz söylemiştik. Son yaşananlar sınır güvenliğimizi tehdti etmektedir. Gerekli uluslararası görüşmeleri yapıyoruz. Sınırda tüm önlemleri alıyoruz.

Türkiye'nin IŞİD'le bir işbirliği olmamıştır, olmayacaktır. Bizim sınır boyunca alacağımız güvenlik tedbirleri tamamen bizi korumaya yönelik olacaktır.

PYD ile ilgili herhangi bir temas oldu mu?

PYD ile ilgili herhangi bir temasımız olmamıştır. Salih Müslim'in iddiaları kabul edilemez, kesinlikle reddediyoruz.

Türkiye'ye karşı kampanya yürütenler ateşle oynamaktadırlar. Türkiye mazlım tüm etnik gruplara kapılarını açmıştır.

Kandil'in yaptığı hiçbir açıklamayı dikkate almıyoruz.

Sınır güvenliğimizi korumak için hukuki zeminimiz var. Müttefiklerimizle görüşmelere devam ediyoruz.

Son bir, iki hafta içerisinde, Tel Abyad ve Kobani'deki saldırılarla ilgili, Türkiye'yi, DAEŞ'le aynı çerçevede göstermeye çalışan bir takım girişimler oldu. Türkiye'nin DAEŞ ya da benzer bir terör örgütüyle hiçbir ilişkisi yoktur, olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Burada, bizim sınırımızı güvence altına almak için aldığımız tedbirleri 'Türkiye savaşa giriyor', 'Türkiye ateşe atılıyor' gibi başlıklarla yorumlamak da çok sağlıklı değil. Bir ülkenin kendi sınırlarını güvenlik altına alması, bununla ilgili tedbirler alması onun en asli görevidir.

Haberin Devamı

-Egemen Bağış, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda danışman olacak mı?

Bu haberler kesinlikle doğru değil.

-Yunanistan'daki kriz

Biz komşu ülke olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Her türlü desteği vermeye hazırız.