Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanının asgari ücret açıklaması | 2020 asgari ücret 2 bin 587 lira mı olacak?

Cumhurbaşkanının asgari ücret açıklaması sonrası asgari ücretlinin merakı daha da arttı. Türk-İş- Hak-iş ve DİSK de 2020 yılının yeni asgari ücret talebini açıklaması, 2020 asgari ücret 2 bin 587 liramı olacak? sorularının sorulmasına neden oldu. İşte asgari ücret hakkında ayrıntılı bilgiler…

Cumhurbaşkanının asgari ücret açıklaması | 2020 asgari ücret 2 bin 587 lira mı olacak?

Asgari ücret son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından yapılan asgari ücret açıklamasından sonra, bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. İşte Cumhurbaşkanının asgari ücret açıklaması

CUMHURBAŞKANININ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari ücret zammı için komisyon toplamda 4 ayrı toplantı yapacak. 2 Aralık'ta hükümet temsilcisi olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından komisyon, 10 Aralık'ta işçi temsilcisi olan Türk-İş'in ev sahipliğinde ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. Üçüncü toplantı ise bugün (17 Aralık) işveren temsilcisi TİSK'in ev sahipliğinde yapılıyor. Son toplantı ise yine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 23-27 Aralık tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

2020 ASGARİ ÜCRET 2 BİN 587 LİRA MI OLACAK?

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak asgari ücret taleplerini 2 bin 578 TL olarak açıkladılar. Türk-İş bu yıl, Hak-İş ve DİSK ile birlikte hareket edip, ortak bir rakam açıklama kararı almıştı.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "Türk-İş’in 32 yıldır yaptığı araştırmalar sonucu yaşam maliyetinin daha önce 2 bin 578 lira olduğunu ifade etmiştik. 2 bin 578 liranın altında olmamak koşuluyla bu 2020 için geçerli olacağı için bunun üstünde bir rakamı değerlendirmeye alacağımızı bunun altında bir rakamı değerlendirmeye almayacağımızı ifade ediyoruz. Onun altında bir karara katılmayacağımızı ortak olarak ifade ediyoruz. Şu ana kadar bize bir rakam teklif edilmedi” dedi.