Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tunus'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Tunus temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Said daha sonra ikili görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tunus'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Libya'nın komşu ülkesi Tunus' a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Tunus temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Said daha sonra ikili görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tunus’ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor.

Erdoğan'ın programında olmayan ve dün gece netleşen ziyaretin gündemini ise Libya oluşturuyor. Türkiye ile Libya arasında imzalanan Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları ve askeri işbirliği mutabakatları uluslararası alanda tartışılmaya devam ederken gerçekleşen ziyaret de kritik olarak değerlendiriliyor.

YENİ ANLAŞMALAR

Erdoğan’ın ziyarette Tunus ile Akdeniz’i de kapsayan yeni anlaşmalara imza atması bekleniyor. Ocak ayının ikinci yarısında Almanya'da gerçekleşecek olan Libya konulu Berlin Süreci toplantısına Cezayir ve Tunus'un da katılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Libya'daki Ulusal hükümet ile Hafter arasındaki iç savaşın sona erdirilmesi için Tunus birçok girişimde bulunuyor. Tunus'un eim ayında yeni seçilen Cumhurbaşkanı Kays Said, Libya Kentleri ve Kabileleri Yüksek Kurulu temsilcileriyle ülkedeki krizin çözümüne dair bir girişim başlatılması için devreye girmişti. Libya krizinin ancak Libyalılar tarafından çözülebileceğine vurgu yapan Said, Libya halkının hiç kimsenin vesayetine girmeyi kabul etmeyeceğini ve ülkedeki meşru yönetimi destekleyen bir girişimin başlatılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.