Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı’nın TÜSİAD ziyareti çok önemliydi

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, CNBC-e ekranında TÜSİAD YİK toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılmasını değerlendirdi.

Dinçer, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜSİAD toplantısına gelmesi çok önemlidir. Biz kendisini Başbakan iken davet etmiştik, konuşmasının bütününe bakarsanız, ‘Kutuplaşmaları geride bırakalım. Şimdi tokalaşma zamanıdır’ demiştir” dedi. TÜSİAD Başkanı Dinçer, iş dünyası olarak kendilerinin de bazı hataları olmuş olabileceğini ama iyi niyetli olduklarını söyledi. Ekonomiyi değerlendiren Dinçer, Türkiye’nin makroekonomik istikrarda 2002 sonrası attığı adımları koruduğunu ancak fiyat istikrarının bir türlü tutturulamadığını söyledi. Dinçer, Ortadoğunun hiçbir zaman stratejik bir pazar olamayacağınını altını çizdi.

Çift hane uyarısı

Dinçer, dünyadaki gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarını doğal karşıladıklarını ifade etti. “Yargı sistemiyle ilgili mutlaka bir reform yapılmalı” diyen Dinçer, ciddi adımlar atılacağını, mevcut ciddi bir çalışmanın olduğuna işaret etti. Yerli yatırımcılar olarak bile vergi kanunlarından şikayetçi olduklarına dikkat çeken Dinçer, eğitim konusunda ise eğitimin niteliğinin üniversite sayısından önemli olduğunu söyledi. MB faiz kararı konusunda ise TÜSİAD Başkanı “MB özerk bir kuruluştur, rahat bırakılmalıdır. Para politikası ve araçlarını kendi belirler” dedi. Dinçer, “Çift haneli faiz Türkiye’yi kısır döngüye sokabilir. Son 3 ayda bari umarım hedeflenen seviyeye iner” dedi. Dinçer, TÜSİAD’ın 2014 yılı Türkiye ekonomisindeki beklentilerini de açıkladı. Dinçer “Yüzde 3-4 büyüme, yüzde 9’a yakın enflasyon ve yüzde 6 cari açık bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı