Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zavallı bu zavallı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan miting için toplanan kalabalığa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönem ki görüntüleri göstererek, "Suçu kimseye atma sen kendi sorumlu olduğun hastanelere bak ne haldeler. Zavallı bu zavallı. Şimdiki hastaneler öyle mi? "dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zavallı bu zavallı

Erdoğan ''Geçtiğimiz yıl Malatya'ya gelişimde 1 milyar 160 milyonluk yatırımların açılışını yapmıştık. Malatya yatırmlarının tutarı 16.5 katrilyon, bu CHP bu tür yatırımlar yaptı mı buraya?'' diye sordu.

ŞEHİR HASTANELERİ

Erdoğan konuşurken yağmur başlaması üzerine ''Şu rahmet, şu yağmura rağmen dim dik duruyorsunuz. 45 tesisi şehrimize kazandırdık. Bunlardan biri de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'dir. Hedefimiz Malatya'yı sağlık turizminin en önemli şehirlerinden biri haline getirmek. Doğanyol, Kale ilçelerimizi de devlet hastanelerine kavuşturuyoruz.'' şeklinde seslendi.

''Onlar laf üretir. Bay Kemal'in SGK Başkanı olduğu zamanki görüntüleri vermeniz lazım'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüntülerin ekrana yansıtılmasını istedi. ''Geçtiğimiz 16 yılda 2 katrilyonluk kaynak kullanarak şehirdeki tüm yetimlerin, yaşlıların, şehitlerin yanında olduk. Bu da Bay Kemal'in Genel Başkan olduğu zamna ki hastanelerin hali.'' diyen Erdoğan ''Faturayı da diğer hastanelere kasiyor. Sen önce sorumlusu olduğın hastanelerin durumuna bak. '10 yıl önce daha iyiydi, şimdi benim genel müdürlüğümde daha kötü oldu.' diyor. Zavallı, zavallı. Şikayet makamında değil şikayetleri düzeltme makamındasın Bay Kemal.'' şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

ESKİ GÖRÜNTÜLERİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting için toplanan kalabalığa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemki görüntüleri göstererek, "Suçu kimseye atma sen kendi sorumlu olduğun hastanelere bak ne haldeler. Zavallı bu zavallı. Şimdiki hastaneler öyle mi? "dedi.

HIZLI TREN VE YENİ HAVALİMANI TERMİNALİ

Erdoğan ''Malatya hızlı tren konforunu kullanacak illerimiz arasında yer alıyor. İnşallah en yakın zamanda hızlı trenin inşaasına başlanılacak. İş bilenin kılıç kuşananın. Malatya'ya yeni bir havalimanı terminal binası kazandırıyor, 2020 yılında hizmete alıyoruz.'' şekline konuştu.

ÇİFTÇİYE DAİR

Erdoğan ''Ülkemiz tarım ürünleri ticaretinin merkezi haline gelecek. Bu borsadan faydalanacak olan Malatya kayısısı başta geliyor. Hazır mıyız? 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz?'' dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan çiftçiye ve kayısı tüccarına dair de ''Malatya'daki çiftçiye verdiğmiz destek 1.2 katrilyonu buldu. Meyve sebze ticareti babadan kalma usul ile yapılmıyor. Lisanslı depoculuğu geliştiriyoruz, bunun için depo yapımının teşviki ve kiralarının karşılanması için pek çok projeyi hayata geçirdik.'' ifadelerini kullandı.

''KANAL İSTANBUL'DAN 3. HAVALİMANINA, BÖLÜNMÜŞ YOLLARA NE GEREK VAR DİYORLAR''

Erdoğan ''Türkiye'ye hizmet etmek, projeler hayata geçirmek, öyle her fani sahip olmaz. Bazıları batırır gider. Tıpkı CHP'nin başındaki zat gibi. SGK'ya Genel Başkan yaptılar, batırdı gitti. İstanbul neydi çöp dağları. Ümraniye'de çöp dağları patladı 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP ne zaman başa gelse yerle yeksan ettiğini milletimiz çok iyi biliyor. Kendisinin dikili eseri olmadığı için bizim eserlerimize çamur atıyor. Çıkmış 3. havalimanına ne gerek var diyor. Kanal İstanbul'a şehir hastanesi'ne bölünmüş yollar, tünellere, havalimanlarına ne gerek var diyorlar. CHP'nin başındaki zat yolcusu olmayan havalimanı diyerek Sabiha Gökçen Havalimanı'nı eleştiriyordu. Biz geldik Sabiha Gökçen yetmez oldu.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MUHARREM İNCE'YE SESLENDİ

Erdoğan ''Eyyy Kemal Efendi senin buraların ne işe yaradığından haberin yok. Sadece 2017'de inip kalkan uçak sayısı 220 bini geçti. Bu kafaya Türkiye emanet edilir mi? Bir de cumhurbaşkanı adayları var. Neymiş köprü yapmak kolaymış, 4. boğaz köprüsünü de o yaparmış. İlk Köprüde Demirel'in, 2.'de Özal'ın 3. Köprüde de benim karşıma dikildiniz. Biz kendi seçim bildirgemizi adete baştan sona teknoloji, bilişim, sanayi, tasarım, robot kavramları ile donatmışız, onlar ya bir kaç ifade ile geçiştirmiş ya da hiç adını bile anmamışlar. Mesela savunma sanayiinden bahsetmemişler. Senin fizik öğretmeni olman bu işleri halletmeye yetmez.'' dedi.