Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüreği yeten varsa gelsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün TSK'nın arşivi tamamıyla açılmıştır artık incelemeye hazırdır, Cumhurbaşkanlığı arşivleri de aynı şekilde. Yüreği yeten varsa gelsin. Özellikle sözde Ermeni soykırımı iddiasında bulunanlara sürekli bu çağrıyı yaptım. Yüreğiniz yetiyorsa buyurun biz arşivlerimizi açıyoruz varsa sen de arşivlerini aç' dedi. Fransa'da yayımlanan skandal bildiriye de tepki gösteren Erdoğan, "Kur'an-ı Kerim'le ilgili bu ifadeleri kullanmak sizin haddinize mi? Zaten son zamanlarda sizler iyice dağıttınız. Sizin DEAŞ'tan hiçbir farkınız yok" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüreği yeten varsa gelsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Vakıf Haftası ile restorasyonu tamamlanan 250 eserin 7 bölgeden canlı bağlantılı toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kültür sanat politikalarımızı, medeniyet tasavvurumuzun lokomotifi haline dönüştürme konusundaki kısırlığımızı süratle aşmak durumundayız. Kendi ülkesine, kendi toplumuna, kendi tarihine, kendi medeniyetine, bırakınız destek ve öncü olmayı, husumet besleyen bir kültür sanat ikliminin bizi götüreceği yer, küresel popüler kültüre teslimiyettir.

'Arapça ezanı yobazlık emaresi olarak gören 18 yıl boyunca semalarımızdan eksik edenler camilerimizi de ihtiyaç fazlası bahanesiyle satışa çıkarmıştır. Bu CHP zihniyeti bu. Bunlarda tarih kültür bunları korumak böyle bir şey söz konusu değil. Dünyanın giderek kültürel çoraklaşmaya maruz kaldığı şu dönemde ancak geçmişten gelen medeniyet birikimi olan toplumlar özgünlüklerini koruyabilirler. Biz hem kadim bir medeniyet birikimine sahip bir milletiz. Medyanın iletişimin internetin bünyemizde yol açtığı ağır hasarların farkındayız. Buna rağmen umutluyuz.

Haberin Devamı

Başka toplumlar, başka devletler olmayan tarihlerinden efsaneler üretip çocuklarını bunların etrafında toplarken biz varolan hazinelerimizi kullanamıyoruz. İnşallah yeni dönemde en büyük hedeflerimizden biri çocuklarımıza işte böyle bir şuuru aşılayacak eğitim-öğretim sistemimizi hem içeriği hem fiziki altyapısıyla kurmaktır.

''YÜREĞİNİZ YETİYORSA...''

Bugün TSK'nın arşivi tamamıyle açılmıştır artık incelemeye hazırdır Cumhurbaşkanlığı aynı şekilde. Yüreği yeten varsa gelsin. Özellikle sözde Ermeni soykırımı iddiasında bulunanlara sürekli bu çağrıyı yaptım. Yüreğiniz yetiyorsa buyurun biz arşivlerimizi açıyoruz varsa sen de arşivlerini aç. Türkiye'yi suçlu konuma getirmeye çalışıyorlar. Getiremeyeceksiniz çünkü biz haklıyız.'' deyip açıkladı!

FRANSA'YA TEPKİ
Eğer Fransa'nın aydınlık geçinen karanlık yüzleri siz Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif ediyorsunuz. Bizim medeniyetimizde İncil'den Tevrat'tan şunları şunları çıkarın diye bir anlayış yok. Biz semavi kitapların hepsini saygın buluruz onların üzerinden spekülasyonlara gitmeyiz. Kur'an-ı Kerim'le ilgili bu ifadeleri kullanmak sizin haddinize mi? Zaten son zamanlarda sizler iyice dağıttınız. Sizin DEAŞ'tan hiçbir farkınız yok. Kur'an-ı Kerim'le ilgili bu ifadeleri kullanmak sizin haddinize mi? Zaten son zamanlarda sizler iyice dağıttınız. Sizin DEAŞ'tan hiçbir farkınız yok. Bizim tavrımız, Batılı değerleri savunmak adına İslam'a saldıranları koruyan, camileri ateşe verenlerin sırtını sıvazlayan kimi İslamofobik Avrupalı siyasetçiler için de ders olmalıdır. Özellikle Sarkozy'e... Avrupa'nın göbeğinde mescitleri kundaklayanlara nasıl karşıysak, Suriye'de, Irak'ta kiliselere saldıranlara da aynı şekilde karşıyız."

Haberin Devamı