Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yemen Türküsü'ne eşlik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda, sanatçılarla "Burası Huştur" adlı türküyü seslendirdi.

Çankaya Köşkü'nde, "Başkomutan" sıfatıyla ilk kez resepsiyon düzenleyen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yaklaşık 3 bin 500 davetliyle tek tek tokalaştıktan sonra, misafirlerle ilgilendi.

Erdoğan, Siirt İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ve İlahiyat Fakültesinde öğrenim gördüğünü belirten bir kızla sohbet etti. Erdoğan, kızın birlikte fotoğraf çektirme arzusunu dile getirmesi ve Emine Erdoğan ile arasına girmesi üzerine, kızın elindeki cep telefonunu sanatçı Mustafa Ceceli'ye verdi. Fotoğraf çekiminin ardından genç kıza "fotoğrafı kimin çektiğini biliyor musun?" diyerek Ceceli'yi göstermesi üzerine, genç kız sevincini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve eşleriyle de bir süre sohbet etti.

Erdoğan ve beraberindekiler canlı müzik yapılan sahneye yaklaştıkları anda ise "Burası Huştur" türküsü söylenmeye başlandı. Mikrofonun uzatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanında bulunan sanatçılar Yavuz Bingöl ve Özhan Eren ile türküyü seslendirdi. Erdoğan, türkünün ardından etrafındakilere, "Biz bu türküyü Huştur" diye okuduğumuz zaman, Muşlular bize kızıyor" dedi.

Sanatçılarla sohbet etmeyi ihmal etmeyen Erdoğan, yanına gelen gazetecilerle anı fotoğrafı çektirdi.

Gazetecilerin soru sorma girişimi üzerine Erdoğan, "Bu akşam konuşmuyorum" yanıtını verdi. Erdoğan, bu sırada kadın gazetecilerin eşi Emine Erdoğan'ın etrafında çevrelendiklerini görünce "Soru mu soruyorsunuz?" dedi. Kadın gazetecilerin "Dost sohbeti yapıyoruz" yanıtı üzerine "Bu öyle oluyor zaten" ifadesini kullandı.

Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte kadın gazetecilerle fotoğraf çekiminde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyon boyunca konukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erdoğan, konuklarının ısrarlarını kırmayarak onlarla anı fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Davutoğlu, tebrikleri kabul etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu da resepsiyona eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. Resepsiyonun davetlilerinin birçoğuyla ayaküstü sohbet eden ve yeni görevi nedeniyle tebrikleri kabul eden Davutoğlu, sanatçılar Yavuz Bingöl, Ece Erken, Serkan Çağrı ile müzik üzerine konuştu.

Davetliler arasında doktora ve master programları sırasında öğrencisi olduğunu söyleyen bir kadının kendisine "başbakanım" diye hitap etmesi üzerine Davutoğlu, "Hayır, öğrencimsen 'hocam' diyeceksin" demesi, çevresindekilerin de tebessüm etmesine neden oldu.

Gazetecilerle sohbetinde Konya'yı anlatan ve Ankara'nın iş ortamı ve sıkıntısından kaçmak isteyenler için 1.5 saat mesafede huzurlu bir ortam olduğunu dile getiren Davutoğlu, en yakın zamanda Konya'ya gideceğini, Mevlana'yı ziyaret edeceğini dile getirdi.

Davutoğlu, kendisiyle tanışmak isteyen şehit eşi Perihan Öztürk ve kızı Burcu Öztürk ile bir süre sohbet etti. Perihan Öztürk'ün elini öpen Davutoğlu, şehit ve gazilere minnet borçlu olduklarını söyledi. Perihan Öztürk de Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek, başarılı olmaları için her zaman dua ettiğini belirtti.

Sanatçılar Berdan Mardini, İzzet Yıldızhan ve Ece Erken ile sohbet eden ve özçekim isteklerini geri çevirmeyen Davutoğlu, özürlü sporcular, milli sporcular, çeşitli rütbelerdeki askerlerle de hatıra fotoğrafları çektirdi.

HDP Milletvekili Hasip Kaplan ve bazı milletvekilleriyle sohbet eden ve Meclis'teki bazı anılarını anlatan Davutoğlu, yeni Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile de sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı