Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü! Peş peşe açıklamalar geldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı ile NATO Zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdi" dedi. Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinde ikili ilişkilerin ve bölgesel konuların ele alındığını bildirdi. ABD Başkanı Trump da yaptığı açıklamada Türkiye için "Oldukça iyi bir iş çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü! Peş peşe açıklamalar geldi...

NATO'nun kuruluşunun 70. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşti. Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Zirvenin yapıldığı The Grove Otel'de basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Altun "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ABD BaşkanıDonald Trump ile NATO Zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdi" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ AÇIKLAMASI
Açıklamada, "İki lider, Türkiye'nin ittifak taahhütlerini yerine getirmesi, ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılarak güçlendirilmesi, bölgesel güvenlik sınamaları ve enerji güvenliği konularını ele aldı" denildi. Trump da Merkel ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, "NATO üyesi Türkiye oldukça iyi bir iş çıkarıyor. NATO hiç olmadığı kadar güçlü" dedi.

Haberin Devamı