Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parasını alamıyordu ben ödedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorlu mitinginde konuştu. Erdoğan, "Bir CHP milletvekili bu yolların müteaahhitiydi. Parasını alamıyordu. Başbakan oldum da parasını ödedim." ifadelerini kullandı. Muharrem İnce'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerini videoda gösteren Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul projesinin de simülasyonunu izletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parasını alamıyordu ben ödedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorlu mitinginden vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Çorlu'nun AK Parti kalesi olmasının önünde bir engel olmadığını vurguladı. Eskilerden örnek veren Cumhurbaşkanı, "Bir CHP milletvekili bu yolların müteaahhitiydi. Parasını alamıyordu. Başbakan oldum da parasını ödedim. Ama bunlar kadir kıymet bilmezler." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son 17 Mart 2017'de toplu açılış töreninde Çorlulara seslenmişti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Çok güzelsin Tekirdağ, umuyorum ki 24 Haziran'da bir başka güzel olacaksın. Bugün bizleri kucakladığınız için gönülden teşekkür ediyorum. AK Parti olarak burada istediğimiz sonucu alamadık fakat biz suçu muhalefet gibi halkta aramıyoruz. Biz her zaman iğneyi önce kendimize batırdık. Sıkıntıyı varsa yanlış anlaşılmaları halkımızda değil, partimizde artık. Çorlu'ya, Tekirdağ'a kendimizi daha iyi anlatacağız. Çorlu AK Parti'nin kalesi olmalıdır. Bize göre Tekirdağ, AK Parti'nin kalesi olması gereken şehirler arasındadır.
MİLLETİMİZE 146 ÖNEMLİ PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRME SÖZÜ VERDİK
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çorlu'da, Tekirdağ'da yeni bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum. Buradan soruyorum 24 Haziran'da güçlü meclis için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Değerli kardeşlerim erken seçim kararı aldıktan bu yana önce seçim manifestomuzu sonra beyannamemizi halka açıkladık. Nasıl bir Türkiye tasavvur ettiğimizi tüm detayları ile ortaya koyduk. Manifestomuzda Türkiye'yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik. Beyannamemizde ise ülkemize neler vaat ettiğimizi tek tek yazdık. Milletimize 146 önemli projeyi gerçekleştirme sözü verdik. İnşallah milletimizin teveccühü ile ipi göğüslersek bu projelerimizi gerçekleştireceğiz.

İHRACATTA HEDEFİMİZ 500 MİLYAR DOLARA ULAŞMAK
24 Haziran'dan sonra hedefimiz ekonomide ilk 10'a girmek. Nerelerden nerelere geldik, durmadık, durmayacağız. Başkanlık sistemine geçince bu süreç daha hızlı ilerleyecek. İhracatta hedefimiz 500 milyar dolara ulaşmak. Ülkemize bu yıl 40 milyon turist gelecek. 5 yıl içinde hedefimiz 50 milyon turist sayısına ulaşmak. CHP'nin bir milletvekili buradaki yolların müteahitiydi, parasını alamıyordu parasını. Başbakan oldum parasını ödedim ama bunlar kadir kıymet bilmezler. Biz buyuz. Biz beşer gücünün önünde eğilmedik, sadece rabbimizin huzurunda eğildik.
NE DEDİK HAVAYOLU, HALKIN YOLU OLACAK DEDİK, BUNU BAŞARDIK
29 Ekim'den sonra İstanbul'da dünyada ilk üç içinde yer alan yeni havalimanının açılışını yapacağız. Bu havalimanının yıllık kapasitesi 90 milyon olacak. 2023'te bu 150 milyon olacak. Burası bambaşka olacak, dünya buraya hayran kalacak. Turist sayımız da artacak. Bakınız biz geldiğimizde 26 havalanı teslim aldık, gelince bu sayıyı 55'e çıkardık. Ne dedik havayolu, halkın yolu olacak dedik. Bunu başardık. İstanbul ile 9 yeni havalimanı daha yapıyoruz. İstiyoruz ki benim vatandaşım evinden hemen atlasın yarım saatte havalimanına gitsin. Ama anamuhalefet buna para ayıramam diyor. Cumhuriyet tarihinde 6100 km bölünmüş yol yapıldı biz bunun üzerine 20.000 km bölünmüş yol ekledik.
AMA BUNLARA SORSAN ZATEN BAY KEMAL BU İŞLERDEN ANLAMAZ
Ama bunlara sorsan zaten Bay Kemal bu işlerden anlamaz. Bay Kemal'in SSK'nın başında olduğu zaman hastanelerinin durumunu biliyorsunuz değil mi? Şimdi yaptığımız şehir hastanelerini görün inşallah Tekirdağımıza da bu yapılacak. Bakınız kardeşlerim hızlı tren, bunlara kalsa bunlar hızlı trenden de yapmaz. Hızlı tren hatlarımızı inşallah 13 bin kilometreye ulaştıracağız. 18 Mart köprüsünü yapıyor muyuz? İki tarafa da temel atıldı. İş yapıyoruz iş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım çıraklık dönemimde, başbakanlık dönemim kalfalık ve ustalık dönemim oldu. Cumhurbaşkanlığım ustalık dönemi oldu. Şimdi baş ustalık dönemi olacak. Türkiye hızlı treni bizimle tanıdı, bizimle.

ÖTEKİLEŞTİRMEDEN 81 MİLYONUN ESENLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
İşadamlarımızı, çiftçimizi, esnafımızı desteklemeye devam edeceğiz. Ötekileştirmeden 81 milyonun esenliği için çalışacağız. Bunun için sizlerden 5 yıl daha istiyoruz. Şimdi soruyorum, 24 Haziran'da mührü Türkiye'yi şaha kaldıracak projelere vuruyor muyuz? 24 Haziran'da AK Parti ile yola devam diyor muyuz? Biz şimdiye kadar hiç eserleri olmayanlar gibi afaki şeylerden bahsetmiyoruz. Biz önce yaptıklarımızı anlatıyoruz sonra oy istiyoruz. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler, gelecek 5 yılda yapacağımız hizmetlerin teminatdır. AK Parti olarak yerine getirmeyeceğimiz sözler vermedik.
Türkiye'nin sıkıntılarını çözecek vaatleri yok hepsinin ortak derdi Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Hepsinin ortak derdi Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri yıkmaktan bahsediyorlar. Bu ülkenin, bu milletin hayrına ne varsa uğraşıyorlar. Bir zamanlar benim milletime göbeğini kaşıyan adam dediler, bidon kafalı dediler. Bunlar sizi tanımıyorlar. Bunlar milleti kendileri gibi basiretsiz sanıyorlar.

BUNLARIN KAFALARI ÖZEL SEKTÖRÜN GÜÇLENMESİNİ İZLEMEZ
Tesla'nın kurucusu Elon Musk beni ziyaret etti, geleceğin teknolojisi üreteceğiz. Tayyip Erdoğan bunu üretecek insanları buluyor, mesele budur. Biz gelmeden önce devlet tüccardı, biz ne dedik biz gelince devlet tüccarlığı bırakacak dedik. Bunun adımını attık ve şaha kalktık. Bunlar devletçi kafa. Bunların kafaları özel sektörün güçlenmesini izlemez.
Cumhurbaşkanı adayları kim? Kendi partisinde kongre kazanamamış birisi. Şimdi sizlere bir şey daha izlettireceğim. (Muharrem İnce'ye) Şimdi soruyorum 24 Haziran'dan sonra ne yapacaksın. Bay Kemal'in aday olmamasının sebebi kazanamayacağını bilmesi. Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz? Siz bu millete oyun mu oynuyorsunuz? İşte biz çiftbaşlılık olmasın diye başkanlık sistemini getirdik. Vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakti Türkiye vakti diyor muyuz?

Haberin Devamı