Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kalıcı infaz düzenlemesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir çalışılan infaz paketi ilgili görüş istedi. Erdoğan, mağdurlar için tatminkar, mahkumlar için adil, topluma kazandırma hedefli kalıcı bir infaz hukuk rejiminin ceza adalet sistemine kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kalıcı infaz düzenlemesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam Hukuk Politikaları Kurulu'na başkanlık ederek son dönem yargının gündemindeki konuları değerlendirdi. Toplantının gündemini hükümetin gündeminde olan infaz düzenlemeleri oluşturdu.

SUÇ VE CEZADA ORANTILILIK

Sabah'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir çalışılan paketle ilgili kuruldan son değerlendirme ve görüş istedi. Erdoğan, mağdurlar için tatminkar, mahkumlar için adil, topluma kazandırma hedefli kalıcı bir infaz hukuk rejiminin ceza adalet sistemine kazandırılması gerektiğini vurguladı. Toplantıda, Erdoğan'ın geçen hafta tepki gösterdiği Berfin Özek kararı çerçevesinde suç ve cezada orantılılık konusunun da gündeme geldiği öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN BERFİN TEPKİSİ!
Cumhurbaşkanı Erdoğan engelli memur atama töreninde yaptığı konuşmada Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanığa verilen cezaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunmuştu. Erdoğan, "Mahkemenin ortalama 13 yıl ceza verdiğini, bunu soruşturduğunu, "Kanunun en yüksek oranının bu olduğu ve bunu kendilerinin getirdiğine" ilişkin bilgi verildiğini anlattı.
Erdoğan, şöyle devam etti: Ben de diyorum ki arkadaşlara; arkadaşlar, siz niye kanun diyerek, bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz. Ben kanundan bahsetmiyorum, ben haktan bahsediyorum, hukuktan, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı arayacaksınız, hukuku arayacaksınız, adaleti arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa, orada bu olayı nasıl değerlendirirsin? Kanunlara mı bakacaksın? Yoksa böyle bir hak olur mu, böyle bir adalet olur mu, buna mı bakacaksın? Onun için buradan ben tüm yargı dünyasına da sesleniyorum; bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine lütfen kulak verin. Adaletin tecellisini hakta hukukta arayın. Her zaman söylüyorum; benim yolum kanun yolu değil, hukuk yoludur. Hukuk eşittir kanun değildir. Bir defa bunu iyi anlamamız lazım"

Haberin Devamı