Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suruç'taki olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,"Esnaf ziyareti yapılırken 'siz bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz' buraya nasıl gelirsiniz diyerek bir saldırı yapılıyor. 4 ölü 9 yaralı var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suruç'taki olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını kılmak için Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İİİlahiyat Fakültesi Camii'ne geldi. Cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar esnaf ziyaretinde vekilimizn abisini öldürdüler. PKK, HDP bunlar öldürdüler Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu işin arkasını bırakmayacağız." dedi.

Erdoğan olayın "Esnaf ziyareti yapılırken 'siz bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz' buraya nasıl gelirsiniz diyerek bu aileye böyle bir saldırı gerçekleşti. Sonuç olarak 4 ölü 9 yaralı var" şeklinde gerçekleştiğini paylaştı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"VEKİLİMİZİN ABİSİNİ ÖLDÜRDÜLER"

"Tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Terörden ayrışarak değil terörün içinde girdik. Umutlarımızı tazeleyerek giriyoruz. Dün de bizim Şanlıurfa Milletvekilimiz'in abisini terör örgütü PKK, HDP bunlar öldürdüler. Kaç kişiyi yaraladılar. Bunlar tahrik unsuru olarak hala bu işi bırakmış değiller.

Haberin Devamı