Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Abidesi Camii'nin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitliklere karanfil bıraktı. Erdoğan, Şehitler Abidesi Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Abidesi Camii'nin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı.
Çanakkale'den helikopterlerle Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'ne gelen Erdoğan, tören kıtasını selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, anıta ayrı ayrı çelenk koydu. Edirne Üç Şerefeli Cami İmam Hatibi Sefa Taşkesenlioğlu'nun, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çanakkale cephesinde vatan uğruna şehit düşenler için dua etti.
Duanın ardından "Şehitlik Defteri"ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Şehitler Abidesi'ndeki tören, Donanmaya ait 19 savaş gemisinin Çanakkale Boğazı'ndan resmi geçit ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timi SOLOTÜRK'ün gösterisinin ardından sona erdi. Törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, askeri erkan ve yabancı konuklar katıldı.
Çanakkale'de tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.Açılışa Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yokluğu hissediliyordu. Mimarisiyle, tam bir özgün mimari olmuş oldu. Ben tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum. Burada ibadethane yoktu. Bu da bize nasip oldu. Şimdi bu kurdelayı keseren Şehitler Abidesi Camii’mizi açmış olalım" dedi.
Caminin yapımında 250 metreküp sarıçam ahşabı kullanıldı. Minaresi Antalya'dan getirilen limra taşından yapılan caminin dışına, doğaya uygun şekilde aşı boyasıyla modern bir görünüm kazandırıldı.Aynı anda 350 kişinin ibadet edebileceği cami için yaklaşık 4 milyon lira harcandı.Törene hazır hale getirilen camiye son olarak, "Allah yolunda öldürülenler için 'ölüler' demeyin. Hayır, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz." ayetinin yazılı olduğu tabela, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından asıldı.

Haberin Devamı