Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya’dan özür dilenmeyecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in özür talebine bu sözlerle yanıt verdi: “Özür dilemesi gereken taraf biz değiliz. Hava sahamızı ihlal edenler özür dilemeli!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya’dan özür dilenmeyecek!

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus savaş uçağı için Rusya’dan özür dilenmeyeceğini açıkladı. Erdoğan, “Özür dilemesi gereken bir taraf varsa, bunun biz olmadığımızı düşünüyorum” dedi ve “Hava sahamızı ihlal edenler özür dilemeli” diye ekledi. Ankara’da CNN’den Becky Anderson’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pilotlarımız ve silahlı kuvvetlerimiz sadece, angajman kurallarının ihlal edilmesine karşılık verilmesini kapsayan görevlerini yerine getirdi. Olayın özünün bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

‘Aynı ihlal bugün olsa…’

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 15. Muhtarlar Toplantısı’nda da özetle şunları söyledi: “Ne Rusya’ya nede herhangi bir ülkeye karşı doğrudan askeri müdahalemiz söz konusu değildir. Herkesten egemenlik haklarımıza hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Tüm dünyanın bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin, ekonomik ilişkilerimizi kapsayacak. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye bugün yine aynı karşılığı vermek durumundadır. Bu konuda ihlale maruz kalan değil ihlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması, tedbirlerini alması lazımdır.”

Haberin Devamı

Putin hem özür hem uçağın parasını istedi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk F-16’ları tarafından düşürülen SU-24 savaş uçağına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Rusya medyasına göre, dün kendisine ‘güven mektubu’ sunacak 15 ülkenin büyükelçileri ile bir araya gelen Putin, şunları söyledi: “Türkiye’den hala özür bekliyoruz. Ankara’dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık. Bizden özür dilenmediği gibi, kimse bize zararın telafi edileceğini ya da suçluların cezalandırılacağını da söylemedi.”

IŞİD PETROLÜNE CEVAP

‘Çok ayıp, yazıklar olsun’

“Şimdi diyorlar ki DAEŞ’ten Türkiye petrol alıyorlarmış. Yetkili makamdakiler bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Biz en büyük ithalatı Rusya’dan yapıyoruz. İran’dan yapıyoruz. Azerbaycan’dan doğalgaz yapıyoruz. Kuzey Irak’tan aynı şekilde alıyoruz. Bizim petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir, aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed’e satıyor Esed’e. Para kaynağı da belli.” (Putin, önceki gün, “Teröristlerin elindeki bölgelerden büyük miktarda petrol ve petrol ürününün Türkiye’ye gittiğini uzun zamandır biliyoruz. Buradan terörist grupların eline büyük paralar geçiyor” demişti.)

Haberin Devamı

‘İSLAMLAŞTIRMA’YA YANIT

Bunu nasıl söylersin?

“Bu ülkede idarecilerin Türkiye’yi İslamlaştırma gayreti var’ diye bir açıklama yapılabilir mi? Demek ki ben hükümet bizler Türkiye’yi İslamlaştırma gayreti içindeyiz. Ya Türkiye’nin yüzde 99’u Müslüman ya. Bunu nasıl söylersin. Böyle bir ifade nasıl kullanılır? Ben kalkıp da Rusya için Rusya’yı yönetim Hristiyanlaştırma gayreti içindedir diyebilir miyim? Orada da 30 milyon Hristiyan var. Tayyip Erdoğan Müslümandır, yüzde 99’u bu ülkenin Müslüman. Ben neyin gayreti içinde olacağız ki? Ama tespite bakın, şu yanlışa bakın.” (Putin, “Sadece biz değil tüm dünya görüyor ki, mevcut Türkiye yönetimi uzun yıllardır ülkesini kasten ‘İslamlaştırmaya’ yönelik iç politika izliyor” demişti.)

Haberin Devamı