Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yeşil Kalkınma Eylem Planı başlıyor!

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Yeşil Kalkınma Devrimi başlattıklarının müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşil Kalkınma Eylem Planı ile ilgili AB yeşil mutabakatına uyum için gereken eylem planını hazırladıklarını dile getirdi. Peki, Yeşil Kalkınma Eylem Planı nedir? Türkiye'de Yeşil Kalkınma Devrimi başlıyor mu? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yeşil Kalkınma Eylem Planı başlıyor!

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "BM Genel Kurulu'ndaki hitabımda ülkemiz için çok önemli olan bir müjdeyi de tüm dünya ile paylaştık" diye duyurduğu Türkiye'de başlattıkları Yeşil Kalkınma Devrimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeşil kalkınma devriminin tabi sonucu olan İklim Konusunda yeni ve tarihi bir adım attıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki ay bu anlaşmayı onaylama kararı aldılarını duyurdu.

'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA TARİHİ BİR ADIM ATIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"BM Genel Kurulu'ndaki hitabımda ülkemiz için çok önemli olan bir müjdeyi de tüm dünya ile paylaştık . Yeşil kalkınma devriminin tabi sonucu olan İklim Konusunda yeni ve tarihi bir adım atıyoruz. Paris İklim Anlaşmasına mutabakat veren ülkeler arasında yer alıyor. Son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkemize verilen taahhütler ile önümüzdeki ay bu anlaşmayı onaylama kararı aldık. BM'de duyurduğumuz bu kararın ülkemiz ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Kasım ayına kadar inşallah onay sürecini tamamlamış olacağız.

Haberin Devamı

Esasen AB yeşil mutabakatına uyum için gereken eylem planını hazırlayarak bu konuda önemli bir adım atmıştık. Girdiğimiz bu yeni yol Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin yaptığı en keskin tercihlerden birini ifade ediyor. Yapılan işi değersiz hale getirmeye, önemsizleştirmeye çalışsa da gerçekten tarihi bir karar aldık. Anlaşmalara taraf olduğu halde yükümlülüklerini yerine getirmeyenler artık Türkiye'yi eleştiremeyecekler. Tam tersine artık biz onları her platformda yükümlülüklerini yerine getirmeye davet edeceğiz. Bu tercih bizim için lüks, kayıp değil tam tersine bugünden geleceğe hazırlanmanın yol haritası olacaktır.

Madem iklim değişikliği bir gerçektir elbette Türkiye böyle bir hayati meselede öncü rol üstlenecektir. Yaşadıkları yerler su altında kalacak milyonlarca insan her geçen yıl bu hakikatle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bizim böyle bir sürecin dışında kalmamız düşünülemez. İklim değişikliği konusunda da bizim safımız mazlumların yanı olacaktır. İlgili kurumlarımız şimdiden 2053 taahhüt olan net emisyon olan eylem planlarını hazırlamaya başlamıştır. Enerji, savunma, sanayi başta olmak üzere hayatımın her tarafını kuşatan bu eylem planları meclisimizin onayının ardından yürürlüğe koyacağız. Bu hususta emeği, katkısı olan bakanlıklarımıza, kurumlarımıza ve diğer herkese şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı