Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müge Anlı'da

Müge Anlı canlı yayında okuma yazma seferberliği başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında Müge Anlı’ya konuk oldu ve projeye destek verdi. Erdoğan ayrıca okuma yazma seferberliği için herkes çağrı da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müge Anlı'da

Müge Anlı canlı yayında okuma yazma seferberliği başlatmıştı. Müge Anlı'nın başlattığı projenin son adımını Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında attı. atv'nin canlı yayınına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, başlatılan projenin önemine vurgu yaparak, tarihi seferberliği başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuma yazma seferberliğiyle ilgili gerekli talimatların verildiğini duyurdu.
ERDOĞAN: TALİMAT VERDİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuma yazma seferberliğiyle ilgili gerekli talimatların verildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Davetinize icabet eden bütün vatandaşlarımızı görünce benim de heyecanım arttı. Bu kampanyaya da her türlü desteğin verileceğine inanıyorum. Halkımın vatandaşımın okumaya yazmaya ne kadar hasret olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız kayıtlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na, valiliklere iletebilir. Kurumlarımız gerekli hazırlıkları yapıp kampanyaya dahil olacak. Bu tür kampanyalarla ile amacımız okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın sevincine ortak olmaktır. Size ve tüm seyircinize destek olduğunuz için halkım ve kendim adıma destek oluyorum."
'HAYALİMDE BÜYÜK DİPLOMA TÖRENLERİ VAR'
Müge Anlı'nın "Hayalimde büyük diploma törenleri var" demesi üzerine Erdoğan, "Bu tür diploma törenlerini icra etmemiz sadece bizi değil milletimizi de sevindirecektir. 2.5 milyon insan okuma yazma bilmiyor. Üstelik bunlar büyük şehirlerde bulunuyor. Okuma yazma kurslarıyla her sene 100 bin insanın önünde yepyeni bir dünya açılıyor. Bu sayıyı daha da artırabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

SEVİM GÜRÇAY BU PROJENİN SEMBOLÜ OLDU!

Sevim Gürçay bu projenin sembolü oldu. Annesi ölmeden önce çobanlık yapması için başka bir aileye evlatlık verilen Sevim Gürçay yaşadıkları ekran başındaki herkesi hüzünlendirmişti. Fakat okuma yazması olmadığı için ne bir akraba, ne de gerçek anne babasının adını soyadını dahi biliyordu. Müge Anlı, yıllarca bunun üzüntüsüyle yaşamak zorunda kalarak büyük acılar çektiğini dile getiren Sevim Gürçay'a, programa katıldığı her gün boyunca okuma yazma öğrenmesi gerektiği telkininde bulundu.

Haberin Devamı

OKUMA YAZMA ÖĞRENME SÖZÜ VERMİŞTİ

Sevim Gürçay'da Müge Anlı'nın yardımları karşılığında okuma yazma öğrenme sözü vermişti. Programı takip eden Kocaeli Dilovası Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Avşar canlı yayına bağlanarak Gürçay'ın bulunduğu yere eğitim öğretim hizmeti götürerek yerde okuma yazma öğretilebileceğinin sözünü vermişti. Ayrıca Dilovası'nda yaşayan bütün vatandaşlara çağrıda bulunan Avşar, okuma yazma öğrenmek isteyip gitme imkânı olamayan herkes için bulundukları yere hizmet götürdüklerini belirtmişti.