Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs nöbetinde sıra bize geldi

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama karşı dün binlerce kişi, Yenikapı’da tek yürek oldu. Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1.7 milyar Müslüman olarak Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Dünyadaki tüm Müslümanları yeniden ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Tüm ülkeleri Filistin’e yardım kampanyasına davet ediyorum” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs nöbetinde sıra bize geldi

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından Filistin’de düzenlenen protesto gösterilerinde 62 Filistinli şehit edilmesi ve binlerce kişinin yaralanması İstanbul7da büyük bir mitingle protesto edildi. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde, Yenikapı Miting Alanı’nda Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitinginde dünyaya çok çarpıcı mesajlar verildi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü ‘Kudüs Zirvesi’ için İstanbul’da bulunan ülkelerinin liderlerinin de katıldığı mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici el ele vatandaşları selamladı.

Kudüs bir semboldür

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özetle şu mesajları verdi: İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum. Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık da Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.

Haberin Devamı

Zalim nasihatten anlamaz

İsrail 1947’den beri istediğini yapıyor. Bugün de bu pervasızlıkla devam ediyor. Mescidi Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor. Biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz yapamıyoruz. Dualarımıza yüreklerimizin ve bileklerimizin gücünü eklemedikçe zalimi durdurmayız. Çünkü zalim nasihatten zaten anlamaz. Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dik güçtür güç... Tüm Müslümanlar birlik olup karşısına dikilirse İsrail’in pervasızlığı süremez. Sırtını dayadığı lobisi İsrail’e derman olamaz.

Kudüs kurtuluşumuz olacak

Tüm Müslümanlara diyoruz ki gelin birlik olalım ve zalimlerin karşısına tek bilek tek yürek olarak çıkalım. Kudüs inşallah tüm Müslümanların kurtuluşu olacaktır. Üzerimizdeki ölü toprağını Kudüs sayesinde atacağımıza inanıyorum. 1.7 milyar Müslüman olarak Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Dünyadaki tüm Müslümanları yeniden ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Tüm ülkeleri Filistin’e yardım kampanyasına davet ediyorum.

Haberin Devamı

İsrail şahsımı hedef alıyor

Türkiye hem diplomatik kanalları çalıştırarak, hem de attığı somut adımlarla Kudüs ve Filistin meselesi konusundaki duruşunu hep göstermiş bir ülkedir. Son gelişmelerin ardından da tavrımızı açık bir şekilde ortaya koyduk. İsrail’in en çok hedef aldığı ülkenin Türkiye, en çok hedef aldığı liderin şahsım olması bu tavrın doğruluğunu ve etkisini göstermektedir. Tabi eğer oradaki şahıs beni hedef alıyorsa, doğru yoldayım ama biz bir şeye inanıyoruz, biz biliyoruz ki la galibe illallah, galip olan ancak Allah’tır. İstediğin kadar elinde nükleer silahın olsun, istediğin kadar elinde kimsede olmayan silahların olsun. Aslolan Rabbimin silahıdır.

‘Zalimler için yaşasın cehennem’

ABD büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararıyla bölgede arabulucu değil taraf olduğunu bir kez daha göstermiştir. Niçin ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir Amerika’nın iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremezsiniz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem.”

Haberin Devamı

500 BİN

AA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, metrekareye düşen kişi sayısının hesaplanması yöntemiyle Yenikapı Miting Alanı’nda yaklaşık 500 bin kişinin bulunduğu belirlendi.

FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul’da bulunan yabancı konuklar, miting alanını dolduranları selamladı.

Haberin Devamı

FİLİSTİN BAŞBAKANI HAMDALLAH: Trump büyük bir yanlışın içinde

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı: Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü büyük bir azimle devam ettirmektedir. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içerisindedir. Başkentini Kudüs’e taşıma istediğinde büyük bir hata yapmıştır. Kudüs’ün büyük bir şehir olduğunu unutmuş emri vaki yapmaya çalışmışlardır. Kudüs Arap Müslüman kimliği ile yaşamaya devam edecektir. ABD’nin yapmış olduğu çok net bir şekilde saldırıdır. Kışkırtıcıdır tahrik edicidir. ABD’nin meşru olmayan bu adımına karşı çıkıyoruz. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz.

NOTLAR...

20 bin polis 160 zırhlı araç

- Miting öncesinde Dursun Ali Erzincanlı “Kudüs” temalı şiirler, Ömer Karaoğlu ve Eşref Ziya da sevilen ezgilerini seslendirdi.

- Miting, Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Miting Alanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

- Miting alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, sağlık ve itfaiye ekiplerinin hazır olarak bekletildiği alana vatandaşlar yapılan aramaların ardından girmeye başladı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla gelen vatandaşlar alana koşarak girdi.

- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi ve “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingi için toplam 20 bin 100 polis, 4 polis helikopteri, 4 deniz botu ile 160 zırhlı araçla güvenlik önlemi alındı.