Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Cerablus harekatı için ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye’nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda" dedi.

Erdoğan'dan Cerablus harekatı için ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

15 Temmuz gecesi içinde bulunduğumuz Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin önünde toplanan vatandaşlarımızın üzerine bombalar atıldı, uçaklardan ateş edildi. Tam 38 vatandaşımız yaralandı, 6 kardeşimiz de şehit oldu. Ankara ve İstanbul'daki şehitlerimiz 241 oldu, 2 bin 194 yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da Rabbim'den acil şifalar diliyorum. Böyle ihanetler, cinayetler yaşatmasın diye Rabbime dualarda bulunuyorum.

Üsküdar'da tankın üzerine çıkan bir spastik engelli kardeşimiz orada bulunan herkesin hayranlığını kazanmıştır. Koltuk değnekleriyle, tekerlekli sandalyeleriyle, koltuk değnekleriyle gösterdikleri yüreklilik her türlü takdirin üzerindedir. Türkiye her kesmiyle birlikte engelillerinin istiklali ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğunu ilan etmiştir. Hiçbir terör örgütünün, onları destekleyenlerin bu birlik ve beraberlik karşısında şansı yoktur.

Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz, güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda.

Haberin Devamı

Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Sınır ihlallerine misliyle mukabelede bulunacak. Ülkemize yapılan saldırılar işi bir noktaya getirdi.

Birileri meydan okudular. Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak. Buradan sesleniyorum: siz ne olacağınızı hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit oluşturacak kim olursa olsun polisimizle, askerimizle, korucumuzla tam karşısındayız.

Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor. Ama bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması, istihdamın artması, üretimin artması, rekabetin artması için inmesi lazım. Şu anda gidiş iyi, daha da iyi olacak.

53 vatandaşımızın bedelini ağır ödeyecekler. 12, 13, 14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir. Rabbim bunların belasını verecek. Alnına kelimeyi tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelimeyi tevhit olmakla Müslüman olunmaz. Bunların İslam’la alakası yoktur.

Haberin Devamı

Bunlar tam aksine İslam’ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda. Bunların pisliklerini biz temizlemeye çalışıyoruz. Çünkü İslam bir barış dinidir. Kökeni barış olan bir dine bu kadar çocuğun kadının öldürülmesine fırsat verenler iflah eder mi? Bunun bedelini ağır ödeyecekler.

Terörü dünya sadece kınıyor, seyrediyor. Hiçbir devletin yapamadığını biz Suriye için yaptık. Ülkemize yapılan saldırılar artık son bulmalı

Bunlardan sadece nasihat alırsınız. Biz kendi ayaklarımız üstünde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz.

Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta kararlıyız. Türkiye Suriye'de oldu bittiye izin vermeyecek. Tekraren ifade ediyorum, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız.

Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Hani derici, debbağ ne yapar? Deriye vurdukça deri hem güzelleşir hem güçlenir. Bu da böyledir. Tam tersine biz bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz.

Haberin Devamı

Şimdi ABD başkan yardımcısı burada. Bizim söyleyeceğimiz şudur. FETÖ’nün başı ülkenizde. Ve 1999’dan bu yana ülkenizde. Kendisine özel oturma izni vermişsiniz. Suçluların iadesi noktasında bir ülke eğer ülkenizdeki birini istiyorsa bize vermek zorundasınız.

9.madde bunu gerektiriyor. Bunu kendilerine tekrar bunu söyleyeceğiz.

Madem ki biz iki ortağız böyle birisini ülkenizde barındırmak ABD’ye bir şey kazandırmak kaybettirir. O halde bunu barındırmaktansa aramızdaki hukuku gözeterek bunu bize göndermeniz lazım. Teröre karşı ortak mücadele şart. Artık kimse Suriye meselesini Türkiye'nin iç meselesinden ayrı göremez. Teröre maruz kalmamızın asıl nedeni Suriye'dir. Türkiye Suriye kaynaklı tehdidin üsterinden gelecektir.

Haberin Devamı