Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paris tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paris tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Kentsel Dönüşüm Konutları teslim töreninde konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

Kılıçdaoğlu, çıkmış kanımızı dökerler diyor. Bizim öyle bir derdimiz yok ki sizin geçmişinizde. Rahmetli Adnan Menderes'i ve arkadaşlarını idama gödneren sizsiniz.

Bizim demoklrasi mücadelemizde kan dökmek yoktur. Biz bu mücadeleyi sadece bölücü terör örgüteüne karşı veririz. Bunlar zaten bizim muhattabımız da değil. Bizim için aslolan milletimizin güvenidir. Sizin şu heyecanınız var ya bize bu yeter.

Kanal İstanbul'un da adımlarını atıyoruz. Çanakkale köprüsünün hazırlıkları yapılıyor. 49 ilde kentsel dönüşün adımı attık. Kira yardımı ile birlikte 2 katrilyon kaynak kullanıldı.

Terör örgütü yıkarken, ilçelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de açılışını 26 Ağustos'ta yapıyoruz. Geçen günlerde üçüncü havalimanı projesini gördük. Yüzde 25'i bitti. Dünyanın bir numaralı havalimanı olacak. İlk etabını 2018'de açacağız. Kalan etapları da 2023'e kadar yapılacak.

Haberin Devamı

Bakın Marmaray... Yapamaz dediler. Yaptık mı? Yaptık... 3 yılda 130 milyon yolcu geçti. Avrasya Tüneli de yıl sonuna doğru açılacak. Oradan da otomobiller geçecek. Yeni alanlarda yatay yapılaşmaya geçelim istiyoruz. Bu adımı hep birlikte atmalıyız. Dikey yapılaşma yerine özellikle toplu konut uygulamalarında zemin artı 4-5-6 gibi yapılaşmayı teşvik ediyoruz.

Şekilsiz, ruhsuz binalar yerine Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle şekillendirelim. Şehirlerimizin tarihi özelliklerine sahip çıkmalıyız.

Haliç'in bataklığa döndüğü, çöplerin patladığı İstanbul'dan bugünün İstanbul'una geldik. Daha modern bir TÜrkiye için bakanlık ve yöneticilerimizin planlarını gözden geçirmelerini istiyorum.

Bugün Paris, Brüksel yanıyor, 3 yıl önce İstanbul'u mesken tutan medya kuruluşları bu olaylara kör, sağır kalmıştır.Gezi Parkı bahane edilerek olaylar çıkarıldı. Dünyada yeşil alanı en çok artan ülke Türkiye. Paris'te yaşanan olaylardan dolayı endişeliyim. Fransız polisini şiddetle kınıyorum.

Diyarbakır'a gazetecilerini, kameramanlarını, fotoğrafçılarını gönderip, benim oradaki mazlum vatandaşımı konuşturuyorlar. Neden Paris'te Brüksel'de Brezilya'da bunu yapmıyorsunuz.Batı mültecileri ülkelerinden içeri sokmuyor. Biz şefkat medeniyetinin mensuplarıyız.

Haberin Devamı