Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'dan gelen Putin'in özel temsilcisi Konstantin Shuvalov'un gözünün içine baka baka "Orada IŞİD yok, kimse kimseyi aldatmasın!" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İSEDAK toplantısının açılışında konuştu. Erdoğan, düşürülen Rus svaş uçağıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte konuşmasından satır başları:

Atacağımız doğru adımlarla ekonomide katma değeri yüksek ürünlerin payının artmasına inanıyorum. Ancak kimi zaman görmezden gelinen manzarayı görmek zorundayız.

350 milyon kardeşimiz aşırı yoksulluk şartları altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Sahra altındaki bölgelerde bu oran daha yüksek. TV ekranlarına yansıyan kıtlık görüntüleri daha çok İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerin coğrafyalarında meydana geliyor.

Müslümanlar kardeştir. Hayatına istikamet vermesi gerekiyor. Kardeşliğimiz ne kadarsa müslümanlığımız da o kadardır. kardeşi kardeşe bağlayan değerler sadece sevgi ve ilgi değildir. Aynı zamanda haktır. Kardeşliği bir ahlak ve hukuk konusu haline getirmek zorundayız. İslam coğrafyası medeniyet coğrafyasından bir zulüm coğrafyasına dönüşüyorsa kardeşlik ihlali bunun en büyük nedenidir.

Çocukların en temel ihtiyaçlarını karşılayamadan öldüğü dünyamızda hiç kimse güvende değildir. Kardeşlik hukukunun ihlal edildiği bir ortamı ateş çukurunun yanında bekleyemeye benzetmiştir Kuran'ı Kerim.

Haberin Devamı

Merhamet ve adalet sıfatlarından mahrum bir büyümenin bizi götüreceği yer sorunlar yumağıdır. Bugünümüzü ve yarınımızı garanti altına almanın yegane yolu paylaşmayı arttırmaktır.

Diğer ülkelerin bizim sorunlarımızla ilgilenmesini beklemeden sorunlarımızla cesaretle yüzleşmemiz gerekiyor.

Şu an 380.000 Suriyeli masum, rejimin devlet terörü neticesinde katledildi. DEAŞ, Boko Haram gibi örgütler İslam dünyasının başkaları tarafından tanzimine aracılık ediyor.

Terör karşısında ilkeli tavır sergilenmeli. Kimse İslam'la terörü bir arada ifade edemez. Buna kimsenin hakkı yoktur.

Hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz iki uçak 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiştir. Bu uçaklarından birisi Suriye'ye dönerken diğeri sınırn ihlalini sürdürmeye devam etmiştir. Bunun üzerine devriye görevini yapan F16'larımız sınır ihlali yapan uçağa ateş açmıştır. Suriye uçağına ait bazı parçalar sınırlarımız içine düştü. 2 vatandaşımzı yaralandı. Rusya'nın açıklamasıyla bu uçağın Rusya Federasyonu'na ait olduğu anlaşılmıştır.

Haberin Devamı

Orada DAEŞ'e karşı bulunduklarını söylüyorlar ama orada DAEŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. Çok uzun süredir böyle bir hadisenin yaşanmaması için çaba sarfediyor ilgili uyarıları bildiriyorduk. Hiç kimse bizden sınırlarımızın ihlal edilmesine sessiz kalmamızı beklemesin. Biz kendimizi ve kardeşlerimizi savunuyoruz.

Bu hadiseyi tırmandırmayı kesinlikle düşünmüyoruz. 1 haftadır sınırlarımıza doğru göç başlamıştır. Bu bombardımandan kaçan soydaşlarımızı bir taraftan Hatay'daki kamplara almaya başladık. Sınırın her iki yanında insani faaliyetleri sürdüreceğiz.

Tüm üye ülkelerimize, İslam İş Birliği Teşkilatı'ndan İSEDAK'tan etkin faydalanması çağrısında bulunuyorum. Bu yılki toplantımızda panel ve özel oturum gibi bir dizi yan etkinlik gerçekleştirilecektir.
İSEDAK bünyesinde mali işbirliği alanına sektör temsilcilerinin aktif katılım gösterdiği çok önemli çalışmalar yürütülüyor. İSEDAK SPK düzenleme forumu faliyetlerini başarılı bir şekilde yürütüyor.
Gayrimenkul ve altın borsası çalışmalarının başlamasını takdirle karşılıyorum.
Bu yıl ülke olarak dünyanın en önemli ekonomik iş birliği örgütü olan G-20'nin dönem başkanlığını yaptık. Önümüzdeki yıl ülkemizde yine çok önemli zirvelere ev sahipliği yapacağız. 13. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın zirvesine ayrı bir önem veriyoruz. Aynı şekilde bir başka önemli toplantı 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde ilk kez gerçekleşecek En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi'dir.
Teşkilat üyesi diğer kardeş ülkeleri bu soruna daha duyarlı davranmaya davet ediyorum.
MOSKOVA'DAN GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Özel Temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov da yeralıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul'daki 31. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) açılış toplantısına Rusya Federasyonu'nu da yeralıyor
Rusya'yı temsilen Moskova'dan gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Özel Temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov, salondaki yerini aldı. Rusya Federasyonu İSEDAK bünyesinde gözlemci üye statüsünde bulunuyor. 31. İSEDAK toplantısı saat 09:30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Haberin Devamı