Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da enerji toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. İşbirliği halinde ortak bir gelecek vizyonu belirlemek zorundayız. Suriye, Filistin ve Irak'ta yaşanan hadiseler bizlere çok önemli dersler verdi. Bu bölgelere yeraltı kaynakları nazarında bakanlar çok büyük acılar verdi. Bugün karşımızda 300 bin sivilin öldürüldüğü ve ülkenin talan edildiği bir Suriye var. Uluslararası tüm kırmızı çizgiler aşılmasına rağmen eli kanlı rejime örtülü destek veriliyor.

Enerji politikalarını görüştüğümüz bugünde ''Bizim Suriye ile, Irak ile ne işimiz var'' diyebilirsiniz ama kusura bakmayın benim için önemli olan insandır. İnsan var ise petrol vardır. İnsan yoksa petrol de yoktur. İnsan olmadıktan sonra kaynakların ne anlamı var? Petrolün suyun ne değeri var.

DEAŞ terörün dünyaya verdiği en büyük ders Ortadoğu'daki gelişmelerin lokal değil bölgesel bir sorun olduğunu ortaya koymuştur. O yüzden DEAŞ!ın yol açtığı yıkım 80'e yakın ülkeyi yakından ilgilendiriyor.

Haberin Devamı

Enerji yer altında iken savaşa, yerüstünde iken barışa hizmet etmiştir. Ülkemizin son 12 yılda elde ettiği değişimin farkındasınız. Biz sadece kendi enerjisinin arz güvenliğinin çabası içinde olan bir ülke değiliz.

Kuzey Kıbrıs'ın enerji politikalarından taviz vermemiz asla söz konusu değildir. Oradan çıkarılacak kaynağın uluslararası pazarlara dağıtımında kilit ülke Tükiye'di