Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rafa kaldırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanmasını esas alan eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rafa kaldırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılı, yeni bir doğuşun, şahlanışın arefesinde bulunan ülkemizin daha büyük atılımlara imza atmasına vesile olacaktır." dedi. Erdoğan, eğitim sistemindeki eksikliklerini gidermek, çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşmasını sağlamak, birikmiş sorunlarına çözüm bulmak için son 16 yılda büyük adımlar atıldığını belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Biz her eğitim öğretim dönemini olduğu gibi bu yeni dönemi de altın bir fırsat olarak görüyoruz. Bu yıl okula başladıkları için yürekleri kıpır kıpır olan öğrencilerimiz 2059 Türkiye'sinin öncüleri olacaktır. İnsanı merkeze alan bir medeniyetin temsilcileri olarak ilk günden beri eğitim öğretim konusuna öncelik veriyoruz. Dikkat edin eğitim ve öğretim diyoruz. Çünkü sadece eğitim yeterli değil. Biz eğitim ve öğretimi birleştirerek geleceğe yürüyeceğiz. Bu çok büyük önem arz ediyor.

TEK TİPÇİ ESKİ EĞİTİM-ÖĞRETİM MANTALİTESİNİ RAFA KALDIRDIK

Tek tipçi eski eğitim-öğretim mantalitesini rafa kaldırdık. Çok daha özgürlükçü, demokratik, sorgulayıcı yapıya kavuşturduk. Eğitim-öğretim altyapısının güçlendirilmesi için ciddi çabalar harcadık. Fatih Projesinden seçmeli derslere, imam hatiplerden 4+4+4'e kadar attığımız adımlar dirençle karşılaştık. Bu direnç eğitim-öğretim konusunu ideolojik çekişmelerinin aracı haline getirenlerden geldi.

Verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirdik. 16 yılda 605 bin 450 yeni öğretmen ataması yaptık. Vasıflı öğretmen olmadan vasıflı gençlik yetiştiremezsiniz. Fatih projesiyle 433 bin sınıfın tamamına etkileşimli tahta yerleştirildi. Okullarımıza 2 bin 84 elektronik kütüphane kazandırdık. 81 ilde 288 bin adet yeni derslik inşa ederek toplam sayıyı 575 binin üzerine çıkardık.
"ERKEKLER KADAR KIZLAR DA OKUSUN İSTİYORUZ"
28 Şubat döneminde pek çoğunun kapısına kilit vurulan imam hatiplerimizin sayılarını talebe göre artırdık. Erkekler okuduğu kadar kızlar da okusun istiyoruz onun için de eşimle birlikte Şanlıurfa'da başlattığımız o süreç yayılarak devam ediyor. Zengin kadar fakir de en kaliteli imkanı olsun istiyoruz. Eğitim öğretim desteklerimizde hiçbir evladımızın maddi sebeplerden okuldan mahrum kalmasını istemiyoruz. Benim sınıfımda 75 öğrenci vardı. Anadolu'nun birçok yerinde 100'ün üzerinde okuduğu sınıflar vardı. Bu sınıflarda kalite ne kadar olabilir, düşünün. Öğrenci sayısı ne kadar azalırsa öğrenciyle öğretmen arasındaki bilgi alışverişi o kadar güçlü olacaktır. Biz kitap alabilmek için kırtasiyelerde 1 hafta sıra beklerdik. Ben yaşadıklarımı anlatıyorum. Kırtasiyeciye kitap, kalem, defter gelmiyordu ki. Biz sıraların üzerine kitapları koyacağız, eğitim-öğretim başladığı anda öğrencilerimiz kitaplarını sıralarda bulacak. Gençler siz teksir notunu bilir misiniz? Biz teksir kağıtlarıyla ders çalıştık. Bu şartlarda okuduk. Öğrencilerimizin bunları yaşamasını istemiyoruz.

Haberin Devamı