Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müjdeyi veriyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Diyarbakırlılara doğalgaz müjdesi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müjdeyi veriyorum

“Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu? Barışın, özgürlüklerin fedaisi biziz” diyen Erdoğan, Diyarbakır halkına şöyle seslendi: Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına, “Yaklaşık on aylık bir aradan sonra bir kez daha sizlerle bir araya gelmenin memnuniyeti içindeyim” sözleriyle başladı. Şehre böyle bir havalimanının yakıştığını belirten Erdoğan, 14 yıl önceki Diyarbakır’ı hatırladığını, Diyarbakır’a 30 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Şimdi bu PKK yanlıları, ikide bir diyorlar ki ‘barış, barış, barış’. Lafla barış olur mu? Elinde silah dolaşanlarla barış olur mu? Biz inşa ediyoruz, biz ihya ediyoruz, biz Diyarbakır Belediyesi’nin önünde hüngür hüngür ağlayan, çocukları dağa kaçırılmış anaları unutmuyoruz. Onlara ‘barış’ diyenler nasıl baktılar? Haince baktılar ama biz şefkatle baktık, merhametle baktık. Barışın fedaileri biziz, özgürlüklerin fedaisi biziz ve bundan sonra da böyle olacak” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından diğer satır başları ise şöyle:

Haberin Devamı

‘Huzurun düşmanları’

“Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri. Bölücü terör örgütü huzurun baş düşmanıdır. Kiralık katiller şebekesinden ülkemizi ve Kürt kardeşlerimizi kurtarmaya kararlıyız. Hain örgüt artık hiç bir vatandaşımızın evini başını yakamayacak, hiç bir vatandaşımızın çocuğunu elinden alamayacak. Alırlar, nerede alırlar Avrupa’da alırlar! Alman polis teşkilatının araçları içerisinde terör örgütünün mensupları oturuyor, afişlerini taşıyor. Böyle bir demokrasi olur mu?”

‘Tek bir şartımız var’

“Yola çıktığımızda kefenimizi giydik. Devletimiz askeriyle polisiyle kurucusuyla tüm kamu görevlileriyle sizin yanınızdadır. Bölücü örgütle iş birliği içinde FETÖ’nün hainlerini de devletten temizledik, temizliyoruz. Artık devletin içinde sizi örgütün kucağına atacak kimse kalmayacak. Bizim muhatabımız sizsiniz. Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var; kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak.”

Haberin Devamı

‘Türkiye’nin mührü’

“Biz, sizi öyle gizli saklı değil alenen sevdik. Biz, bu şehri, şehrin güzel insanlarını Allah için sevdik. Bunun için de ülkemizin diğer 80 vilayeti ile birlikte Diyarbakır’a da aşkla sevgiyle tutkuyla hizmet veriyoruz. Türkiye nasıl İstanbul’suz, İzmir’siz, Trabzon’suz, Antalya’sız, Erzurum’suz olamazsa asla Diyarbakır’sız da olamaz. Çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye’nin mührüdür. El uzatılmasına asla izin vermeyiz. Rabbim kaderimizi bu coğrafyada birlikte yazmış, bizim geçmişiz gibi geleceğimiz de ortak. Darbe dönemlerinde Diyarbakır’a yanlışlar yapıldı. İnsanlar inançları ve düşünceleri yüzünden çok eziyet çekti.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Şimdi buradan bir müjde veriyorum. Diyarbakır'ın Ergani ve Bismil ilçelerine bu yıl içerisinde, Silvan ve Çermik ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz.Biz doğalgaz hizmeti getiririz PKK gelir bombalar. Bunlar hain hain. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi temsil ediyor olamaz.