Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan skandal pankarta sert tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Beylikdüzü'nde toplu açılış töreninde konuştu. İsviçre'de açılan pankartla ilgili; benim resmimi koymuşlar pankarta basmışlar şakağımada silah dayamışlar 'öldürün' diyorlarlar. Sizin her yeriniz silah olsa ne yazar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan skandal pankarta sert tepki!

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları:

*Ülkemiz mevcut sistemi ekonomik sıkıntılara engel olamiyor.Demokratik ve ekonomik reformlarda sürekli engellemelerle karşılaşıldı. Türkiye Cumhurbaşkanlarıyla Başbakanların kavgalarından çok çekti.Anayasa krizini atlatabilmek için IMF borçlarını milletçe beraber ödedik. Biz 16 Nisan'da milletin takdirine sunduğumuz Anayasa değişikliğiyle istikrar dönemlerini istisna olmaktan çıkarmak istiyoruz. Geçmişte ülke yönetiminde sorumluluk almış ne kadar siyasetçi varsa hepsi dönüp dolaşıp Başkanlık sisteminde karar kılmıştır.

*Bu ülkede biz otel odalarında hükümetlerin kurulduğunu biliyoruz. Mevcut sistemde sandıktan tek parti çıkmayınca gerilim üretiyor. Bir dönem içinde 5 defa parti değiştiren milletvekillerine şahit olduk. Toplam ömrü 24 gün, 38 gün, 2 ay olan hükümetlerle yönetildik. Böyle ülkelerde istikrar olur mu?

*Tehditleri unutmadık.2007'deki rektörleri yürüttüler,bunların arkasında hangi zihniyet vardı? Partimizin kapatılması için nasıl hukuk dışı yolların denendiğini untumadık.

Haberin Devamı

*7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananlar ortada HDP havaya girdi. 56 tane Kürt kardeşimi maalesef öldürdüler. Girdikleri inlere kadar bunları kovalıyoruz. Tendürek'te, Cudi'de, Gabar'da peşlerinden gidiyoruz. 2 günde 45 terörist etkisiz hale getirildi. Askerimizle, polisimizle verdiğimiz mücadele ile terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bıraktık.

*Eğer 15 Temmuz gecesi milletimizin kararlılığı olmasaydı, Türkiye en kararnlık dönemine girecekti. Ülkemiz uçurumun eşiğinden dönmüştür. Libya'da Suriye'de oynanan oyunu sergileyeceklerdi. Kesintisiz istikrar olmasaydı, Türkiye bugün olduğu yerin iki kat üstünde olacaktı.

*Ana muhalefetin başındaki zat her yerde konuşuyor. Fakat yalan makinesi. Cumhurbaşkanı bütün akrabasını yardımcı olarak atar diyor. Biz 36 bakanlığı 25'e indirdik. Bir kasetle geldi partisinin başına şimdi oradan yalan makinası çalışıyor. Ben lokantaları, muhtarlıkları kapatacakmışım. Hangi Başkanlık sisteminde görülmüş bu. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 18 maddeyi anlatacağız. 50 tane, 500 tane başkan yardımcısı atayacak diyor. Eline dilin dursun ya. 16 Nisan'da bu zata haddini bildirmeye var mıyız?

Haberin Devamı

*Kandil ve Penisilivanya hayır diyorsa doğru yoldayız demektir.

*Al işte İsviçre, benim resmimi koymuşlar pankarta basmışlar şakağımada silah dayamışlar 'öldürün' diyorlarlar. Sizin her yeriniz silah olsa ne yazar.