Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elimizde belgesi var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ombdusman Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, terör örgütüne destek veren ülkeleri 'belgeler elimizde' diyerek uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elimizde belgesi var

İşte konuşmasından satır başları:

2012 yılında hayata geçirdiğimiz Kamu Denetçiliği Kurumu devletle vatandaşı kucaklaştırma konusunda en somut tezahürüdür. Biz bu kurumu daha önce kazandırmak istiyorduk. 2006 yılında kabul ettiğimiz kanun dönemin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Gecikmeyle de olsa bu kurumu daha sonra hayata geçirdik. Kamu Denetçiliğinin kuruluş serencamı eski Türkiye alışkanlıklarının kimin nasıl komunlandırıldığı bakımından önemlidir. 2006 yılında kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidenlerin yaklaşımı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle önüne geçmek istediğimiz sorunun işaretidir.

Ana muhalefet partisinin ve dönemin cumhurbaşkanının hadiselere bakışı ve AYM'nin yapısını dikkate aldığımızda iptal kararı sürpriz olmadı.Türkiye şuan bulunduğu seviyeye kolay gelmedi. Statükonun muhafızlığına savunan bir anlayışla mücadele ettik.

Kamuda denetimi, şeffaflığı arttıracak adımlar çeşitli adımlarla engellenmek istedi. Biz elimizi taşın altına koymasaydık, dik durmasaydık bu yapılan hizmetlerin 10'da biri yapılamazdı. Hukuk tamamen ideolojik bakış açısıyla yorumlandı.

Haberin Devamı

Türkiye son 14 yılda vatandaşı önceleyeni vatandaşı devlet karşısında koruyan bir sisteme geçti. Bizde vatandaşına hizmetkar olan anlayış var. Bir tek vatandaşımızın dahi devlet kapısından boynu bükük dönmesine gönlümüz razı olmaz. Biz kökeni, dünya görüşü her ne olursa olsun eşit haklara sahip olduğunu düşünüyoruz.

40 yıldır devlete sızan bir çete, 80 milyonun direnişi sayesinde hezimete uğramıştır. O gece milletimiz bir demokrasi destanını kanıyla canıyla yazmıştır.

Örgütün topluma verdiği zararları temizlemeye çalışıyoruz. Eski Türkiye artıklarının da temizlenmesiyle uğraşıyoruz.

Kamu denetçiliği kurumu bugün milletimize büyük hizmetler veriyor. Kuruma yapılan başvuru sayısı 25 bine ulaştı.

Göçmenlere İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin gereği hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyordu. Ama duyarlı olunmadığını gördük. Batı'daki ırkçı gruplar terör ve mültecilerle bir paralellik kurmaya çalıştılar.

Haberin Devamı

Ortada bir sebep yokken kimse kendini, evladını dalgaların ortasına atmaz. Silahlardan kaçan bu insanları evimizde misafir etmeye devam edeceğiz. Bu insani bir görev.

Bu topraklar yüzyıılardır zulümden kaçanlar için güvenli bir liman oldu. Burası göze sezdirmeden gözyaşı silen dostların ülkesidir.

Ege'de can kayıplarını önledik. Düzensiz göçü engelleyerek göç zincirini kırdık. Gelişmiş ülkeler Türkiye'nin çabalarının 10'da birini göstermedi.

Ne yazık ki PYD'ye YPG'ye DEAŞ'a silah desteği veren güçler bunlar. Hepsinin elimizde belgesi var. DEAŞ'ın İslam'la yakından uzaktan ilgisi yoktur. Kimse İslam ile terörü yan yana getirmesin. Acının rengi yoktur. Huzur istiyorsak, barış istiyorsak yönümüzü kriz olan yerlere çevirmeliyiz. Küreselleşen dünyada kaderimiz ve kederimiz ortaktır. Sorunlar görmezden gelinerek çözülemez.