Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Bunları görmek istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müteahhitler Birliği Ödül töreninde konuştu. Erdoğan,referandumla ilgili uyarılarda bulundu

Erdoğan: Bunları görmek istemiyoruz

İşte konuşmasından satır başları:

Bugünlere kolay gelmedik. Kazanımlarımızın heba olmasına asla izin vermeyeceğiz. 2023 hedefleri doğrultusunda çok daha büyük başarılara imza atacağız

Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına gireceğimize inanıyoruz. 15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki öldürmeyen her darbe daha da güçlendirmiştir.

Türkiye Varlık Fonu, her işe olduğu gibi müteaahhitlere de ciddi destek verecektir. Son dönemde kaosla, terörle, darbeyle durduramadıkları Türkiye 'yi ekonomiyle vurmaya çalıştılar. Türkiye'nin ekonomik alanda hiçbir sorunu yoktur.

Krizler karşısındaki stratejimiz küçülme içine kapanma değil, tam tersine büyüme, ileriye atılma, daha cesur davranmaktır.

Bir kez daha özellikle ifade etmek istiyorum bizim kitabımızda geriye gitmek yoktur. Milletimizin verdiği destek sayesinde önümüze gelen engelleri bir bir aştık.

Dikenli tel örgülerin ve yüksek sınır duvarlarının arkasında huzur aranmayacağına birçok kez şahit olduk. Gelişmiş ülkeler Suriye ve Irak krizinde çok kötü dersler verdi

Haberin Devamı

Türkiye yasama, yürütme ve yargı güçleri arasındaki çekişmelerden ciddi zarar görmüştür. 16 Nisan'la birlikte artık Türkiye'de yasama organı yok diyorlar. Dürüst olun. Böyle bir şey var mı? Yasama var, yürütme var, yargı var. Bunların hiçbirinin ortadan kalkması söz konusu değil. Biz bu ülkede cumhurbaşkanı- başbakan kavgalarını görmek istemiyoruz. Rahmetli Ecevit'in yüzüne anayasa fırlatıldı mı? Sonrasında döviz ne oldu? Rahmetli Özal ve Demirel'in nasıl birbirine giridklerini hatırlayın. Bunları yaşadık mı yaşadık. Biz bunları görmek istemiyoruz.

10 yıldır işler yürüyor diyorlar keramet sistemde değil. Birbirlerini yakından tanıyan, aynı ekolden gelen insanlar göreve geldiği için böyle.

Burada iki saf var. Biri evet biri hayır. Kandil ne diyor 'hayır' diyor. Ülkemizi kana bulamaya çalışanlar bunlar.

Herkesten ricam bu 18 maddeyi ellerine alıp okumalarıdır. Şu an 57 ülkede seçme ve seçilme yaşı 18'dir. Seçilmek zor değildir. Zor olan seçmek, iyiyle kötüyü ayırt etmektir. Güven olmadan, istikrar olmadan kalkınma olmaz.

Haberin Devamı