Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşantepe-Pendik metro açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun ne yaptınız ki diyenlere dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi ama Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması

İşte konuşmasından satır başları:

Bugün açılışını yaptığımız Kadıköy- Tavşantepe metro, Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar olan bölüm 2019 yılında tamamlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın ikinci pistininin devreye girmesiyle, kapasite büyük gödeli uçaklarında inişine uygun hale gelerek 70 milyona ulaşacak. Teknopark İstanbul son dere başarılı hizmetler veriyor. Bugün açılışını yaptığımız bu hatla birlikte İstanbul'daki raylı sistem uznluğu 150 kilometreye ulaşmış olacak.

İstanbul genelinde hala yapımı devam eden raylı sistemlerin uzunluğu 194 kilometreyi buluyor. Çok yakında bu uzunluk iki katına çıkacak. 260 kilometrelik raylı sistemi İstanbul'a kazandırmayı hedefliyoruz. Birileri hala ne yaptınız ki diyor, hamd olsun.

4.4 kilometre uzunluğundaki metro hattıyla beraber, Pendik’ten Kadıköy’e ulaşımın süresinin 35 dakika olması planlanıyor. Toplamda 16 durağa sahip olan Kartal-Kadıköy metro hattı böylece 19 durağa çıkmış olacak.

Hamdolsun ne yaptınız ki diyenlere dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi, ama gerçek cevabı inşallah beşer planında egemenlik milletindir. Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsunBu şehri ve bu şehrin insanlarını yürekten sevmiyorsanız İstanbul'a verebileceğiniz hiçbir şey yoktur.

Haberin Devamı

Yaşı 40'ın üzerinde olanlar hatırlar bu şehir plansız yapılanmanın içindeydi.

İstedkileri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne AK Parti binasına lav siklahıyla ateş açsınlar bunlarla bir yola varamazlar. Şunu bilsinler ki biz bu yola her şeyimizi koyduk.

Onlar geleceğimizi karartmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz

Haberin Devamı

Şehitlerimiz var ama şehitler olmadan bu toprak vatan olmaz. Dün Suriye'de 5 şehidimiz, 9 gazimiz var. Dün kü kahramanlarla birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere şifa diliyorum. Kimse şehitlerimiz için ölü demesin Onlar diridir. Tenlerin ölmesi birşey ifade etmez. Ruhlar diridir. Kardeşlerim müminler için öteki dünyada en büyük mükafaat Peygamberlerle beraber olabilmektir. Gazilerimizin yaşadığı acıları unutmak mümkün değil. Döktüğümüz her damla kan her damla ten bu topraklar için birere tapu belgesidir. Bayrakları bayrak yapan kandır. Vatan, eğer uğrunda ölen varsa vatanadır.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kanını dökmeseydi, genci yaşlısı, kadını erkeği olmasaydı biz bugüne çıkabilir miydik? İstiklal şairimizn dediklerini siz aynen dile getiridniz. Ne diyor "Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın" Siz gövdenizi siper ettiniz. İmansızların karşısında ehli iman kendini ortaya tam manasıyla koydu. DEAŞ terör örgütü, YPG, hepsine karşı mücadele veriyoruz.

Karşımıza çıkan ihanet çeteleri bugüne kadar nasıl çöktüyse hepsi yine çökecek. İkindi namazında Pendik'te bir şehidimizin cenazesinde birlikte olacağız.

Bu refaradumla ilgili kampanyada inanıyorum ki siz gece gündüz demeden çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceksiniz. Bizim Rabia'mız var tek vatanız, tek milletiz. Durmak yok, yola devam.

Haberin Devamı