Gazete Vatan Logo

Erdoğan "Başkan" sloganına böyle cevap verdi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi’nin açılışında konuştu. Erdoğan, Keçiören Metrosu'nun üniversiteye bağlanacağını duyurdu.

Erdoğan "Başkan" sloganına böyle cevap verdi

İşte konuşmasından satır başları:

Kuruluşundan bu yana her açıdan ciddi bir mesafe katettiğini görüyorum. Üniversitemiz belirlenen hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.

Yurt dışına öğrenci gönderen yurt dışından öğrenci alan üniversite sayımızı bir elin parmağını geçmiyordu. Üniversitelerimizin kendi sınırlarına hapsedilmesi düşünülemez. Üniversitelerin dışarıya açılmasına çok önem veriyorum. Türk üniversitelerinin dünyadaki üniversitelerden her anlamda üstün olması gerekir.

Biz okula gittiğimiz dönemlerde anarşi yüzünden bazen okula giremezdik. Bazı yerlerde bunu hala kaşıyanlar var.

(Başkan Erdoğan tezahüratları) Milletin iradesi ne ise hayırlısı ile o olacaktır.

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi şuan bulunduğumuz bölge 1402 yılında Ankara Savaşı'nın yaşandığı topraklardır. İki Müslüman Türk devleti bu topraklarda karşı karşıya gelmiş çok da kan akmıştır.

Hem okuyan, hem gören önemli. Yeri gelir seyyah olmanın önemi var.

Müslümanlar kendi kapı komşularına adeta düşman nazarı ile bakıyor.En büyük faydayı İslam dünyasının hısımları sağlıyor. Müslümanların petrolünüi alın terini sömürenler bu tablonun devamını istiyor. İslam alemi, Türk dünyası büyük bir fetret dönemi yaşıyor. Kardeşi kardeşe kırdırma politikası sürekli tekrarlanıyor.

Haberin Devamı

DEAŞ, Boko Haram gibi İslam dışı örgütler Müslümanların başına bela örüyor. DHKP-C, YPG gibi örgütlerin sürekli sırtları sıvazlanıyor. Bizim Sünnilik Şiilik diye bir derdimiz yok. Biz İslam çatısı altında toplandık.Müslümanları karamsar tabloya mahkum etmek isteyenler yeni bir fetret dönemi isteyenlerdir.

Geçen bir gencimiz bana bir mektup yazdı. Okul soğuk kalorifer yanmıyor dedi şimdi yanıyor mu yanıyor. Demek ki netice aldık. Şimdi hocalarımız da öyle diyor. Keçiören metrosu burayla bağlanacak. Böylece üniversite şehir içine çekilmiş olacak.