Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elimizden geleni yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistanlı parlamenterlere hitap etti. Erdoğan, Kaşmir konusunda Türkiye'nin elinden geleni yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elimizden geleni yapacağız

Erdoğan Pakistan ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Pensilvanya'da bulunuyor ama 170 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu terör örgütünün kardeş ülke Pakistan'a zarar vermeden en kısa sürede bertaraf edileceğine inanıyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Hiç uzağa gitmeye gerek yok sadece son bir asırdaki ilişkilere baktığımızdaki aradaki derin bağı göreceksiniz. Mevlana ortak değerimizdir. Kurtuluş Savaşı'nda Pakistanlı kardeşlerimizin yardımını unutmadık unutmayacağız. Biz iki kardeş ülkeyiz.

2014'de Soma'da meydana gelen maden faciası sonrası bir günlük yas ilan etmiştir. Biz de Peşaver'deki menfur terör saldırısı sonrası matem ilan etmiştik.

15 Temmuz darbe girişinin ardından bizim yanımızda yer alan ilk ülke olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum.

"FETÖ 170 ÜLKEDE FAALİYET GÖZTERİYOR"

Allah sizlerden razı olsun. Desteğiniz için burada tekrar teşekkür ediyorum. FETÖ sadece bizim için değil faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehlikelidir.

Haberin Devamı

Pensilvanya'da bulunuyor ama 170 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu terör örgütünün kardeş ülke Pakistan'a zarar vermeden en kısa sürede bertaraf edileceğine inanıyorum. Alınan son kararı son derece yerinde buluyorum.

"BİZE YAKIŞAN BUDUR"

DEAŞ'a karşı çok ciddi mücadele yürütüyoruz. İslam'a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Pakistan ve Türkiye terörden kurtulamıyor. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulamamalıdır. İslam kelimesi barış kelimesinden geliyor. Müslüman sıfatını hak etmenin şartı zülmün karşısında durmaktır. Bize yakışan budur. Dini islamda birleşmeye mecburuz. Bunun için gayret göstermeliyiz.

İnsanımıza istihdam sağlayacak yeni projeler hazırlayarak yeni ortaklıkları el birliği ile hayata geçirmeliyiz.

keşmir sorunu vicdanlarımızı yaralamaya devam ediyor. Gerilimin artmasından endişe duyuyoruz. Türkiye bu konuda elinden geleni yapmaya hazır.

Ortak değerleri paylaşan ülkelerimiz arasındaki ilişkiler son yıllarda ciddi atılım yaşıyor. Türkiye ve Pakistan kazan kazan ilişkisiyle büyümelidir. Hedefimiz ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmaktır.

Haberin Devamı