Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rakka mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi ve Şehit Yakınları Atama Törenine katıldı. Cumhurbaşkanı, Obama ile yaptığı görüşmede ABD'ye Rakka'ya operasyonu birlikte yapalım teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rakka mesajı

İşte konuşmasından satır başları:

Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye bugün şehit ve gaziler sayesinde ayaktadır ve ayakta kalmaya devam edecektir. Burada bulunan herkesin hatırlayacağı son 30 yılı gözümüzün önüne getirelim. Bölücü terör örgütü PKK vatandaşımızın kanını döküyor. DHKP her fırsatta kan döküyor, DEAŞ 3 yıldır yüzlerce vatandaşımızı şehit etti.

Gaziantep'te 56 kardeşimizi katlettiler. Kendilerini ziyaret ettim. Çocuk, yaşlı, kadın demeden acımasızca bunu yaptılar. Bunlar Müslüman olamaz.

Son olarak FETÖ 246 vatandaşımızı kaybettik. 2194 vatandaşımız yaralandı. Bir kez daha FETÖ terör örgütüyle milletimin kanını döktüler. Bizim milletimiz için şehadet bir onurdur, ayrıcalıktır biz bunu biliyoruz.

Onlar ölmüyor, onlar diri, onlar bizimle beraber. Onun için askerimiz, polisimiz, güvenlik görevlilerimiz ölürse şehit kalırsa gazi olacaklarını bildiği için görev alıyorlar.

Milletimiz inancı, bayrağı için ölüme koşarak gideceğini en son 15 Temmuz'da gösterdi. 15 Temmuz gecesi sadece belirli gruplar yoktu. Darbe gecesi tüm farklılıklarıyla milletimizin tamamı vardı. Ben o gece böyle milletin lideri olmaktan şeref duyuyorum.Bu millet yeniden ayağa kalktı. Bu millet yeniden Kurtuluş mücadelesini ortaya koydu. Biz buradayız dedi. Şunu ispat ettiler teknoloji her şey değildir. Sizin istedğiniz kadar tankınız, topunuz olsun ama yetmez.

Haberin Devamı

Şu Külliye'nin etrafında, Gölbaşı'nda şehitler verdik. Acımasızca şehit ettiler. 15-16 yaşlarından şehit olan kardeşlerimiz var Rabbim onların ortaya koyduğu tavırla bu ülkeye yeninden ayağa kalkış nasip etti. Bizim mesuliyetimiz daha da arttı. Daha çok çalışacağız ama birbirimizi de Allah için daha çok seveceğiz.

ATAMA SAYISI 17 BİNİ BULDU

Son iki yılda terörle mücadele yasası kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 274'ü buldu. Şehitlerimizin bütün yakınları devlete emanettir. Onları kollamak bizim görevimizdir.

Sağlık hizmetlerinde katılım payı onlardan alınmıyor, faizsiz kredi veriliyor. Kamuda şehit yakınlarına 2'şer gazilerimize birer istihdam hakkı veriyoruz. Çeşitli vergilerden muaf tutuluyor. Maddi değerleri de mevcut ama ben bunları ifade etmekten hicap duyarım. Eskiden şehitlik ve gazilik imkanları sınırlıydı.

Haberin Devamı

Şehit ve gazi yakınlarımızla ilgili en ufak bir aksaklık bizim için kabus olur.

15 Temmuz, FETÖ'nün devleti gasbetme girişiminin son halkasıydı. Şehit gazi yakınlarını mağdur olarak gözetmeyeceğiz de bunları mı mağdur olarak gözeteceğiz.

BUNLAR SAPIK

Bunlar haremimize girdi. Bunlar sapık. Gelişmeler bize gösterdi ki bu pazarlamacıların alıcıları da hazırmış. 2010 yılından itibaren bu yapıya karşı açık tavır almaya başladığımda yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım. Meydanlarda hep 'Bunların bankasına para yatırmayın, dershanelerinden okullarından çocuklarınızı çekip alın' diyordum.

FETÖ'nün ahlaksızca saldırdığı dönemde girdiğimiz seçimlerden zaferle çıktık. Pek çok kişi üzerine gittiğimi, bunlara çok haksızlık yaptığımı söylüyorlardı. Sadece milletim benim yanımdaydı.

Bizi tutuklamaya gelenleri ormanda yakalandıklarında öldürebilirlerdi ama öldürmediler, yargıya teslim ettiler. Bizim 246 şehidimiz var ama onlar.. Benim vatandaşım haklı olarak ne diyor 'idam' ben de vatandaşımıza diyorum ki parlamento böyle bir karar alırsa ben de bunu onaylarım.

Haberin Devamı

YAKIN ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM

Yakın arkadaşlarımdan içlerinde varsa onlara da sesleniyorum. Yakın arkdaşlarımdan, siyaset arkadaşlarımdan, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından her çevreden pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi, kendilerine haksızlık yaptığımı bana söylüyordu. Sadece milletim beni bu mücadelemde kayıtsız şartsız destekledi.

RAKKA'YA OPERASYON

Şimdi El Bab'a yürüyoruz. El Bab'ı da terk edecekler. Dün akşan Sayın Obama ile uzun bir görüşmemiz oldu. Kendisine atacağımız adımları aktardık. Rakka'da gelin sizle beraber DAEŞ'i atalım. PKK, YPG nedir ya hepsi birer terör örgütü.

Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Biz buna müsade edemeyiz.