Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müjdeyi veriyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da vatandaşa hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Müjdeyi veriyorum' diyerek Erzurum’a bin 200 yataklı şehir hastanesi yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müjdeyi veriyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanında halka hitap etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Erzurum bir zamanlar bizim olan tüm topraklarda şehitlerinin kanı olan Erzurum... Türküleriyle gönül tellerimizi titreten Erzurum... Bir aylık bir aranın ardından kar ve tipi altında sizi gönülden selamlıyorum Erzurum.

Her fırsatta Dadaşlarla buluşmak bizi memnun ediyor. Can sağlığı oldukça memleketi, vatanı için her şeyi göze alacak Erzurum'un yiğitlerini selamlıyorum.

Milli mücadelemizin ateşi Erzurum’da yakılmıştı. Erzurum Kongresi’nin 100. Yıl dönümüme hazırlanıyoruz. “Vatan bir bütündür, bölünemez, manda ve himaye yani vesayet kabul edilemez” sözünü bir asır önce Erzurum’dan söylemiştik.

ÇOK SEVİYORLARSA KUZEK IRAK'A GİTSİNLER

Ama birileri ne diyor? Bölücü örgütün himayesinde olanlar ne diyor?

Bu can bu tende oldukça onlara izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak’ta. Çok seviyorlarsa oraya gitsinler, benim ülkemde Güneydoğu var.

Haberin Devamı

CHP, HDP, sözde İyi Parti ve ne yazık ki Saadet Partisi, dördü bir araya gelmişler. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı, 15 Temmuz’da başladı.

BİZ FERHAT'IZ SİZ DE ŞİRİN

Biz sadece her fırsatta Erzurum’a gelmekle kalmadık, yatırımlarla ve hizmetlerle Erzurum’a layık olmaya çalıştık. Bugüne kadar Erzurum’a 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesi’ni kurduk, Erzurum Teknik Üniversitesi’ni şehre kazandırdık. 13 bin 776 kapasiteli yurt binaları açtık.

Müjdeyi veriyorum... Erzurum Yakutiye’ye Millet Bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesinin içine millet kıraathanesi de kuracağız. Erzurum’a bin 200 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Ovit Tüneli ile Erzurum’u Karadeniz’e bağladık, oralardan geçilemiyordu, biz Ferhat’ız, siz de Şirin.

Yollar kısalıyor. Palandöken lojistik merkezini kazandırdık. Demiryollarını yeniledik. Erzurum'un kent içi trafiğini tramvayla rahatlatmak için çalışmalara başladık. Erzurum Havalimanı'nı genişlettik. 2004 yılında Erzurum'u doğalgazın rahatlığıyla buluşturduk. 2019 yılında İspir ve Köprüköy'e doğalgaz arzı yapacağız. Erzurum'a 11 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz.

Haberin Devamı

SEN İZMİR'E SU VEREMİYORDUN

Bay Kemal ne diyor: "Ankara'da İstanbul'da eğer biz belediyeleri alırsak suyu azaltacağız" diyor. İzmir sendeydi, suyu ucuzlattın mı? Sen izmir'e su veremiyordun. DSİ'yi devreye soktuk oraya su getirdik. Akşam yalan, sabah yalan. SSK genel müdürüyken bunlar ölüleri bile rehin aldılar. Erzurumlu iş insanlarımıza 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik.

BU ÇİLELERİ CHP İLE ÇEKTİK

Bugün 28 Şubat, postmodern darbenin, o utanç gününün 22. yıldönümü. Bugün 28 Şubat, başörtülü kızlarımızın üniversiteye alınmadığı günün yıl dönümü. Bu çileleri CHP ile çektik, CHP zihniyeti bu. Bu ülkenin tarihindeki her darbe, cunta, vesayetin kendisi bir beka sorunudur. Türkiye son 6 yıldır tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar çok sayıda saldırıya maruz kaldı. Hiçbiri tesadüf değildi. Hesapsız kitapsız değildi.

Haberin Devamı

SİZİN TARİHİNİZDE YOKLUKLAR KUYRUĞU VAR

15 Temmuz'da bir telefon haykırışıyla sokaklara dökülmüştü. Bay Kemal bunları kahvesini yudumlayarak izliyordu. Bay Kemal sen darbecisin, darbecilerle birliktesin. Geçmişinizde bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes'in ipini çekenlerle senin zihniyetin budur. Sen şimdi bölücü terör örgütüyle birliktesin. Delil ortada.. Baktım Batman'da bir ilçede konuşuyor. Domates, biber, patlıcan. Sizin tarihinizde yokluklar kuyruğu vardı. Senin baban da bunu iyi bilir sen de iyi bilirsin. Yağ kuyrukları, benzin kuyrukları sende ilaç kuyruğu var. Şimdi yokluk kuyruğu yok, varlık kuyruğu var. Size biz fırsat vermeyeceğiz diye bu adımları attık. Fiyatlar yarı yarıya indi. Sen hala ayrı yerdesin. 9 kez kaybettin. Hala aynı yerdesin. Mayıs 2013'te ne oldu? IMF'ya borç kaldı mı? Bitti. İşte biz buyuz. Daha iyi olacağız, daha güçlü olacağız.