Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Komando Tugayı iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nda askerler, şehit yakınları ve gazilerle iftar yaptı. İftara 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve G.Kurmay Başkanı Org. Akar ve komutanlar da katıldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Komando Tugayı iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve G.Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’nin 1’inci Komando Tugayı’nda verdiği ve şehit yakınları ile gazilerin de yer aldığı iftara katıldı. Gazetecilerin alınmadığı, Talas ilçesi Zincidere Mahallesi’ndeki General Vecihi Akın Kışlası’ndaki iftarda şehitler için özellikle de Şırnak Şenoba yakınlarında düşen helikopterde şehit olan 1. Komando Tugayı’nın bir yıl önceki efsane komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın için de dualar edildi.

Erdoğan ve Gül aynı masada

Kayseri Komando Tugayı’ndaki iftara İstanbul’dan tarifeli uçakla gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ay önce yitirdiği babası Ahmet Hamdi Gül’ün mezarını ziyaret ettikten sonra geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri’ye özel uçakla geldi. İki Cumhurbaşkanı Erkilet Havalanı’ndan helikopter yerine 15 kilometre uzaklıktaki tugaya karayolu ile geçti.

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndaki iftarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Gül yan yana oturdu. Masada Kayseri’de 17 Aralık’taki terör saldırısında sağ ayağı kopan Gazi Ferdi Çatal da vardı. Erdoğan’ın iftarda Gazi Çatal ile bir süre sohbet ettiği görüldü.

Zaferiniz bol olsun...

Erdoğan, iftardan sonra yaptığı konuşmasında terör konusuna da değindi: “Terör örgütlerine karşı sahada yürüttüğümüz mücadeledeki başarılarımızda sizler bu görevi hakkı ile yerine getiriyorsunuz. Bizler de terör örgütlerine ve ülkemizde husumet besleyen tüm dış güçlere karşı kararlı mücadele içerisindeyiz. Hamdolsun bu mücadelede milletimiz tüm gücü ile yanımızdadır. Kimi gafillere rağmen milletimizin tamamına yakına üzerinde yaşadığı toprakların, mensubu olduğumuz ülkenin kıymetini çok iyi biliyor. Onun için ‘Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğün bu tümsek Anadolu’nda, İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmedin yattığı yerdir.’ Allah’ın izni ile istiklal ve namus uğrunda can veren Mehmetler bitmediği, yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönmediği müddetçe kimse bu ülkenin kılına dokunamaz. Sözlerimin sonunda gazanız mübarek, yolunuz açık, kılıcınız keskin, yüreğiniz ferah, zaferiniz bol, Allah yardımcınız olsun. Rabbim gazilerimizden razı olsun, şehitlerimiz ailelerine sabır versin, rahmet eylesin.”

Sahura kadar sohbet ettiler

Bu arada iki Cumhurbaşkanı ve protokol mensupları Komando Tugayı’ndaki iftarının ardından Mehmet Özhaseki’nin bağ evinde sahura kadar sürecek sohbete katılacakları öğrenildi.

17 Aralık’ta Gazi oldu ‘Yıkılmadım’ dedi...

Kayseri’de 17 Aralık 2016’da Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınında bomba yüklü bir otomobil, çarşı iznine çıkan askerlerin bindiği halk otobüsünün geçişi sırasında patlatılmıştı. Hain saldırıda, 14 asker şehit olmuş, 48 asker de yaralanmıştı. Yaralanan askerler arasındaki Komando er Ferdi Çatal’ın sağ ayağı operasyonla önce diz altından, sonra ikinci operasyonla da diz üstünden kesilmişti. Gazi Komando Çatal, iyileşince sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafın altına, “Vatanım, milletim sağ olsun. Yıkılmadım ayaktayım” yazmıştı.

Kılıçdaroğlu’na Rabia eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftardan sonra çıktığı kürsüde, ‘Rabia işaretinden vazgeçilmeli’ diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: “Ülkesini, vatanını, bayrağını, ezanını sevmeyen acaba neyi, kimi seviyor? Bizi sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah’ım. Biz bunlarla yüceliyor, yükseliyoruz. Biz millet olarak işte bu şekilde vatanı havayla, suyla, sevgiyle, yani insanın yaşayabilmesi için gereken asgari ihtiyaçlarla birlikte gören bir anlayışa sahibiz. Biz vatanını imanla seven insanlarız. Birileri çıkıyor, diyor ki Rabia’dan vazgeç. Rabia dediği ney, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bize bu dört ilkeden vazgeç diyen zihniyeti bunların yerine neyi ikame ettiğini tabi olarak merak ediyoruz. Türk Milletinin yerine neyi koyacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın yerine neyi koyacağız. Uğruna bunca can verdiğimiz 780 bin kilometrekarelik vatanımızın yerine neyi koyacağız. 2 bin 200 yıllık geleneğin ürünü olan devletimizin yerine neyi koyacağız. Bizim ne kendimizi, ne de mensubu hissedeceğimiz başka bir milletimiz, ne altında kendimizi güvende hissedeceğimiz başka bayrağımız, ne toprağının üstünde huzurla yaşayıp altında huzurla yatacağımız başka vatanımız ne de kapısına gideceğimiz başka devletimiz yok. Bizim yeryüzümüz vatanımızdır. Burada bozgunculuk yapanların ahiretteki akıbetini hiç şüphesiz mevla bilir. Ama onları bu dünyada rezil etmek de bizim görevimizdir.”

Haberin Devamı