Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini üzen olayı anlattı

Hakkari'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şüphesiz birileri birliğimizi hazmedemediler. İşte bir olduk Kudüs olduk. BM'de 128'e 9 olduk. O 9'un içinde neler var. Bakıyorsunuz 15 bin, 21 bin nüfuslu bir ülke var. Ben şu anda evelallah karşımda yüreği gümbür gümbür atan bir Hakkari görüyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada daha önce Hakkari'ye geldiğinde yaşadığı ve kendisini üzen bir olayı da anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini üzen olayı anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Hakkari il kongresi öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ÜZEN OLAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Yüksekova'da havalimanı açılışına geldim. Fakat tehditlerle kimseyi göndermediler. Oradan hastane açılışına geldim. Tabi gene üzgündüm. Ben Hakkari halkını sevdiğim için bu lüks hastaneleri buraya yaptık. Acaba bunlar ne için bizim buradaki kardeşlerimi bizden uzak tutmak için tehdit ediyorlar diye üzüldüm. O günden bir hatıram var… Bir hamile kardeşim yanıma geldi dedi ki: 'Evimizi bastılar ve bana tekme tokat giriştiler' dedi. Düşünebiliyor musunuz? Bir hamile kadına bunu yapabiliyorlar!" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKKARİ İL KONGRESİ'NDE DE KONUŞTU
Hakkari İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bizi bir kez daha bağrına basan tüm Hakkarili kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizi tüm kalbi bozuklardan esirgesin. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi güçlendirsin. Bugün bölgemizde yatırımların azlığından işsizliğin yüksekliğinden şikayet ediyorsak bunun birinci sebebi terördür" dedi.
Geçtiğimiz 15 yılda Hakkari'ye 10 katrilyon liralık yatırım yaptık. Hakkari'de sadece 1 km bölünmüş yol var. Biz buna 84 km bölünmüş yol ilave ettik. Şehrimize daha önce pek çok insanın rüyasında görse dahi inanmayacağı bir havalimanı inşaa ettik. Susuz İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Şimdi burada da su sorununu çözeceğiz ve 24 saat su alabileceksiniz. Kardeşlerim bu teröristler terör örgütünü arkasına alanların derdi siz değil dağdakilerdi. Ama bizim derdimiz Hakkari'deki kardeşimin ayağı çamura değiyor mu? Suyunu bulabiliyor mu?
Mesele niyet meselesidir. Niyetimiz hizmet etmekse kaynak da zaman da bulunur. Niyetiniz kötüyse elinizin altında dünyanın en büyük hazineleri de olsa bir şey çıkmaz. İşte Kudüs meselesinde bir şey çıktı mı? Dünyanın dolarları nedeydi? Belli, tehdit ettiler! Peki kimle oy verdi. 25 - 30 bin nüfuslu bir yer. Neden? Dolarları sadece oraya yetti. Diğerleri, siz dolarlarınızla bizim irademizi satın alamazsınız dedi.
"YAYLALALARA ÇIKMA YASAĞINI KALDIRIYORUZ"
Önümüzdeki bahardan itibaren, uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz. Biliyorsunuz bir süredir et fiyatlarının yüksekliğinden dolayı hayvancılık meselesini tartışıyoruz. Bölgemizin önemli bir değeri olan maden ocaklarının rahatça faaliyet sürdürebilmesi için gereken alt yapıyı da oluşturuyoruz. Hakkari gibi bir sınır ilimizin potansiyeli daha yüksel olmalı. Hedeflerimiz çok büyük. İnşallah o günleri de göreceğiz. Tek hesabımızı geçmişi bir kenara bırakarak çocuklarımıza umut dolu bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bu ülkeyi yönetenlerin tek bir gayesi var. O da milletimize hizmettir. Biz sizlere hizmetkar olmaya geldik. Ülkemizin son 15 yılı faşist kafayla savaşma dönemi oldu. Bizde damdan düştük. Dolayısıyla bu sıkıntıları yaşayanların ne düşündüğünü en iyi biz biliriz. Hakkari'deki Diyarbakır'daki Bingöl'deki kardeşlerimizin kökenine inancına dil uzatan herkes karşısında önce bizi bulur.
"BENİM HAKKARİ'DEKİ KARDEŞİMİN HUZURUNU KAÇIRAMAZLAR, YETTİ ARTIK"
Kandil mesafe olarak buraya çok yakın ama zihinleri buradaki kardeşlerimden çok çok uzak. Halbuki birlik olduğumuzda ne kadar güçlüysek ayrı olduğumuzda o kadar tehdit altında olduğumuzu biliyoruz. Vatanımızı bölmek isteyenler karşısında hep birlikte bizleri bulurlar ve biz F-16 oluruz, evet onları açtıkları çukurlara gömdüysek bundan sonrada mağaralarına kadar kovalarız. Benim Hakkari'deki kardeşimin huzurunu kaçıramazlar. Yetti artık. Bu milletin huzurunu kaçıranlar artık bunu yapamayacaklar. GErçek bir devlet, millet, birey olmak kolay değil. Günümüz şartlarında büyük fedakarlık gerekiyor. Yıllarca bize unutturulmak istenen tarihimizi, kültürümüzü birer birer hatırlatmaya başladık. O zaman gördük ki uzun zamandır bize başaramazsınız dedikleri ne varsa yapabiliyoruz.
"ABD VE İSRAİL'İN OLUMSUZ KARARINI 128 ÜLKE İLE TERSİNE ÇEVİRDİK"
Kardeşlerim, işte şurada Kudüs'le ilgili yaşanan durumda ne yaptık İİT dönem başkanı olarak İstanbul'a tüm üyelerimizi davet ettik. Bir haftalık çalışmayla BM'de, ABD'nin İsrail ile birlikte olumsuz kararını 128 ülke ile tersine çevirdik. Demek ki, iman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması girişimi de bölgemiz ile ilgili planın bir parçasıdır. Bu konuda Hrıstiyan dünyasının lideri Papa'yı devreye soktuk, Venezüela'yı, Almanya'yı, Rusya'yı bizzat devreye soktuk. Hamdolsun, netice hasıl oldu. Şimdi kardeşlerim dünya 5'ten büyük mü? 1'den büyük mü? Dünya ABD'nin karşısında kaldı. Hazır mısınız? Bu zulüm düzenin sonuna bir adım daha yaklaştık. Şöyle bir ayağa kalkalım. Bakınız 2019'a fazla kalmadı. 15 ay var. 2019 Mart'ında yerel seçimler var. Ardından Kasım'ında da cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çok gayret edeceğiz.

Haberin Devamı