Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanyanın merkezinde

Başbakan Yıldırım, referandum kampanyasında Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere 20’yi aşkın ilde vatandaşlarla buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanyanın merkezinde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanyanın merkezinde

AK Parti’de, anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulacağı 16 Nisan’a ilişkin yürütülecek kampanyanın hazırlıkları devam ediyor. Kampanya sürecine yönelik detaylar, 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı”nda Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Detaylar hazırlanıyor

Toplantıda, referandum öncesi kullanılacak yeni şarkılar, sloganlar ve afişler de ilk kez paylaşılacak. Böylece partinin kampanya alanları ve süreçleri netleşmiş olacak. Kampanya sürecine ilişkin çalışmaları yürütmek amacıyla, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı bünyesinde oluşturulan strateji birimince, kampanyanın detayları çalışılıyor.

Programlar çakışmayacak

AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, getirilecek hükümet modelinin adı “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” olduğu için doğal olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kampanyanın merkezinde olacak. Erdoğan, bu süreçte yeni sistemi halka anlatacak. Bu çerçevede AK Parti’nin kampanyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programlarıyla çakışmayacak şekilde, koordineli biçimde yürütülecek.

Haberin Devamı

Kampanya programı henüz netleşmeyen Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım’ın, Doğu ve Güneydoğu’dakiler başta olmak üzere, 20’yi aşkın ilde vatandaşlarla buluşması bekleniyor.

Ziyaretler kapsamında Yıldırım’ın, meydanlarda vatandaşlara yeni sisteme neden “evet” denildiğine vurgu yapacağı, akşam saatlerinde de gittiği illerde televizyon kanallarının canlı yayınlarına çıkarak, detayları anlatacağı belirtildi.

Kampanyanın en önemli aşaması, cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilerinin teşkilatlara anlatılması olarak görülüyor. Bu kapsamda, yeni sistemle gelen değişiklikler, referandum öncesi sahaya inilmeden teşkilatlara anlatılıyor. 81 ildeki birim başkanlarına, Ankara’da verilen eğitimler çerçevesinde, teşkilat üyelerine de genel başkan yardımcıları tarafından sunumlar yapılıyor.

Başbakan Yıldırım Malta’da

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat’ın daveti üzerine bugün Malta’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Yıldırım, Malta programının ardından Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere 18-19 Şubat tarihlerinde Almanya’yı ziyaret edecek. Yıldırım, konferans katılımcısı üst düzey heyetlerle çeşitli ikili temasların yanı sıra vatandaşlarla da bir araya gelecek.

Haberin Devamı