Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için top atışları yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni dolayısıyla top atışları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için top atışları yapıldı

Eskişehir'de Erdoğan için 101 pare top atışı

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde YSK’nın açıkladığı yüzde 52.59 oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan için Eskişehir’de de top atışı gerçekleştirildi. Çankaya Mahallesi'nde bulunan Şelale Tepesi'nde geniş güvenlik önlemi alınarak yapılan atışlar öncesinde çevredeki vatandaşlar uyarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda ant içmesinin ardından 101 pare top atışı gerçekleştirildi. Top atışı çevredekiler tarafından ilgiyle izlenirken, cep telefonlarıyla da kaydedildi.

İzmir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan için 101 pare top atışı yapıldı
İZMİR'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevine başlaması nedeniyle düzenlenen tören sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Top atışlarının yapıldığı yerlerin 4'üncü Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu iller olduğu öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki yemin töreninin hemen ardından, Anıtkabir'e geçti. Buradan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlaması nedeniyle Külliye'de düzenlenen tören sırasında, Ege Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu İzmir'de de, 57'nci Topçu Tugayı'ndan gelen bir birlik, Gündoğdu Meydanı'nda top atışı yaptı. Top atışları üç ayrı top ile denize doğru yapıldı. 101 pare top atışını Kordon'da toplanan vatandaşlar ilgiyle izledi.
Top atışlarının 4'üncü Ordu Komutanlıklarının bulunduğu illerde yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Nevşehir'de Erdoğan'ın göreve başlama top atışlarıyla kutlandı

NEVŞEHİR'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevine başlaması nedeniyle top atışları yapıldı.

TBMMinde yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Anıtkabiri ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürkün mozolesine çelenk bıraktı. Erdoğan, 22 devlet başkanının da katıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende, konuklarıyla bir araya geldi. Külliyedeki törende, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Külliye'de tören düzenlenirken Nevşehir'de de Erdoğan'ın görevine başlaması nedeniyle top atışlarıyla kutlama yapıldı.