Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akşam mesaisi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akşam mesaisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin birliğini kimsenin parçalayamayacağını belirterek, "Hepimiz toprağa sımsıkı, Allah’ın ipine, yani Kur’an’a sarılacağız. Ayrılığa düşmeyeceğiz. Ayrılığa düşersek zayıf düşeriz. Zayıf düşersek düşmanlarımız bizi yutar parçalarlar. Onlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Beylerbeyi Sarayı’nda çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’nde bir yakınını ziyaret etti.

Erdoğan, Kısıklı’daki evine dönerken de, Bitlis Hizan ve Köyleri Dayanışma Derneği’ne uğrayarak, geçen hafta vefat eden Hüsnü Akbaş için düzenlenen taziyeye katıldı ve oğlu Mustafa Akbaş’a başsağlığı diledi.

Erdoğan, dernekteki grubun "Cumhurbaşkanım dik dur eğilme, Bu millet seninle" sözleri üzerine, şunları söyledi:

"Bir şeyi hiç unutmayacağız. O da şu: Yani birliğimizi kimsenin parçalamasına fırsat vermeyeceğiz. Biliyorsunuz, Rabbim ayetinde ne buyuruyor: ’Ancak inananlar kardeştir’ diyor. Dolayısıyla, bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozanlara, bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ve bizim sımsıkı sarılacağımız en önemli hedefimiz nedir? Hepimiz toprağa sımsıkı, Allah’ın ipine, yani Kur’an’a sarılacağız. Ayrılığa düşmeyeceğiz. Ayrılığa düşersek zayıf düşeriz. Zayıf düşersek düşmanlarımız bizi yutar, parçalarlar. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Onun için de, siz de şuradaki birliğinizi beraberliğimizi daima korumalısınız. Ve bu şekilde de inşallah emin adımlarla geleceğe yürümeliyiz."

Haberin Devamı

"KİRACI HER YERDE KİRACIDIR"

Erdoğan, "Ülkemizde hamdolsun çok güzel şeyler yapılıyor. Bundan sonra da yapılmaya devam edecek" diyerek, bölgede yapılmakta olan Çamlıca Camii’nin ve kentsel dönüşümün bölgenin değerini artıracağını söyledi. Erdoğan, "Peki kiracılar ne olacak?" diye soran bir semt sakinine, "Kiracı her yerde kiracıdır" yanıtını verdi.

"TAKSİT TAKSİT ÖDEYECEKSİNİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dernek çıkışında üniversite öğrencisi olduğunu belirten bir kişinin, "Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan aldığımız kredileri ne zaman affedeceksiniz?" şeklindeki sorusuna ise "Kredinin affı olmaz. Faizsiz, onları taksit taksit ödeyeceksiniz" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dernekten ayrıldıktan sonra Kısıklı’da bulunan konutuna giderken, yolda iki kez durarak vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Erdoğan’ın korumaları da çocuklara oyuncak dağıttı.