Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Eyüpsultan'da halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul 25 yıl öncesinin İstanbul'u değil. Benim halkıma benim vatandaşıma modern hizmetin ön adımlarını attık. Gençlerin büyük kısmı o gün ne vardı bilmiyor. Gençliği şu anda kantara çıkaran AK Parti olmuştur. Bunu gençlerin özellikle bilmesi lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eyüpsultan bugüne kadar hep yanımızda yer aldı. Özellikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu seçimlerde Eyüpsultan'da çok daha büyük bir rekora, çok daha büyük bir başarıya imza atacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Eyüpsultan Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 31 Mart'ın Türkiye ve Eyüpsultan'a hayırlara vesile olmasını diledi.

Bugün ilk olarak Sancaktepe'de miting yaptıklarını hatırlatarak Sancaktepelilerin selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eyüpsultan ilçemiz, bizim için herhangi bir ilçe değildir. Her şeyden önce Eyüp Sultan Hazretlerinin ismini taşımak, bu ilçemiz için başlı başına bir ayrıcalıktır. Buradan Halid Bin Zeyd Ebu Eyyüp El-Ensari Hazretlerini rahmetle yad ediyorum. İstanbul'un fatihi Eyüp Sultan Hazretlerinin meftunu Fatih Sultan Mehmet Hazretlerini rahmetle yad ediyorum. Eyüp Sultan Hazretlerinin manevi zırhıyla kuşatılmış İstanbul'un ilelebet bizim kalması, bunun için hayatlarını feda eden şehitlerimizi, bu yola canlarını harcayan gazilerimizi rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Eyüpsultan bugüne kadar hep yanımızda yer aldı. Özellikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu seçimlerde Eyüpsultan'da çok daha büyük bir rekora, çok daha büyük bir başarıya imza atacağız. Büyükşehir'de Binali Yıldırım kardeşim ve Eyüpsultan'da çeyrek asırlık bir belediyecilik anlayışı, tecrübesi olan Deniz Köken kardeşimle el ele vermek suretiyle İstanbul'u hep birlikte şahlandıracağız. Biz nasıl her taşıyla, toprağıyla her insanıyla bu şehre aşıksak Deniz kardeşimiz de tam bir Eyüpsultan aşığıdır. İstanbul'da başladığı belediyecilik kariyerini Antalya, Erzurum ve Gaziantep'te büyükşehir belediyelerindeki genel sekreterliğiyle iyice pişirdi, pekiştirdi. Tüm birikimini inşallah Eyüpsultan'da sizlere hizmetkar olarak devam ettirecek."

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı herkesin tanıdığını dile getiren Erdoğan, "İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman biliyorsunuz benim İstanbul Deniz Otobüslerinde genel müdürümdü. Başbakan olduğumda Ulaştırma Bakanı olarak yine beraberdik. Daha sonra Başbakan daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin başkanı oldu. Bütün bu birikimleriyle, tecrübeleriyle bir tarafta bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı olarak bir tarafta Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Binali kardeşim Eyüpsultan'da da Deniz Köken kardeşimizle üçlü olarak el ele vereceğiz ve Eyüpsultanımızı çok daha farklı yerlere taşıyacağız. Geçen seçimlerde finali Eyüpsultan'da yapmıştık. Sonuçlar yüzümüzü güldürmüştü. Bu defa Sancaktepe'den sonra ikinci ilçe ziyaretimizi Eyüpsultan'a yapıyoruz. İnşallah bereketli olur. Buradan Beyoğlu, Kasımpaşa'ya geçeceğiz ve orada bir TOKİ programı yapacağız. Seçim sonuçları belli oluncaya kadar durmak yok, yola devam." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Eyüpsultan'da kazanmadık gönül bırakmayacaklarını aktaran Erdoğan, "Bu ilçemizde adının şanına layık bir netice alacağımıza inanıyorum. Biliyorsunuz İstanbul'a başka bir aşkım var. Biz İstanbul'un dertlisiyiz ve bunu devam ettireceğiz." diye konuştu.

Katılımcılara, "Eyüpsultan, 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayret ile memleket işi gönül işi diyor muyuz?", "Eyüpsultan, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz?", "Eyüpsultan 31 Mart'ta tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz?", "Eyüpsultan büyük şehirde Binali Yıldırım'a, ilçemizde Deniz Köken'e sahip çıkıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, coşkulu "Evet" cevabı karşısında, "Bugün burada müjdeyi aldım. Sizin bu heyecanınız, bu aşkınız Allah'ın izniyle hepsini getirecektir." diye konuştu.

Kendisini çaya davet edenlere de seslenen Erdoğan, "Bugün mümkün değil. Şimdi ben size konuşmamın sonunda birer çay ikram edeceğim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

31 Mart'ın barışa, huzura vesile olmasını da dileyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Kardeşlerim; biz sadece İstanbul'u aşkla sevmekle kalmadık, sadece Eyüpsultan'ı, o mübarek insanın buraları vatan yapan ecdadın yüzü suyu hürmetine sevmekle kalmadık, biz aynı zamanda İstanbul'a, Eyüpsultan'a eşi benzeri görülmemiş hizmetler kazandırdık. İstanbul'a sadece eğitim alanında 7,5 katrilyon liralık, sağlıkta 4 katrilyon liralık, toplu konutta 49 katrilyon liralık, ulaşımda 94,5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Kentsel dönüşüm çalışmaları için şu ana kadar 245 bin riskli konut ve iş yeri yıkarak İstanbul'u hem depreme hem geleceğe hazırlamaya başladık. Ülkemizin en önemli markası olan İstanbul'da birbirinden kıymetli 350 ecdat yadigarını restore ederek gelecek nesillere emanet ettik. Şimdi millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle İstanbul'da yeni bir dönem başlatıyoruz. Başakşehir, Hoşdere, Baruthane, Çırpıcı, Kayaşehir, Nakkaştepe millet bahçelerini hizmete açtık. Atatürk Havalimanı, Ayazma, Pendik, Halkalı, Beştelsiz başta olmak üzere daha pek çok millet bahçesinin yapımı sürüyor. Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Osmangazi Köprüsü'ne, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarından 475 kilometreyi bulan bölünmüş yollara kadar ulaşım sorununa çözüm getirecek pek çok projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de 3 katlı İstanbul Tüneli, denizin altından ve Kanal İstanbul ile yüzlerce kilometrelik metro hatları başta olmak üzere gündemimizde daha çok proje var."

İlçenin ulaşım sorunu için de çözümler ürettiklerini dile getiren Erdoğan, "15 kilometrelik Habipler-Edirnekapı-Topkapı tramvay hattını, Eyüpsultan Pierre Loti Teleferik Hattı'nı, Silahtarağa Caddesi ile Gaziosmanpaşa Caddesi'ni birbirine bağlayan Silahtarağa tünelini hizmete aldık. Uzunluğu 24,5 kilometre olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının, uzunluğu 10 kilometre olan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattının, uzunluğu 37,5 kilometre olan Gayrettepe-Kemerburgaz-Yeni Havalimanı metro hattı inşaatına da devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin yapıldığına değinerek, "Rami Kışlası'nı da kütüphane yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak, 6 milyon cilt kitaba sahip olacak. Orada atölyeler oluşturacağız, mücellithane, bunlar olacak. Hattatlar yetiştireceğiz. 'Nereden nereye' diyeceksiniz. Rami Kışlası'nda benim esnaflığım var, çalıştım orada. İnşallah iki etabı bitti, üçüncü etabın ihalesini yapıyoruz ve Rami Kışlası'nı da bambaşka güzelliğe kavuşturacağız." diye konuştu.
Çeşitli semtlere 9 köprü ve kavşak inşa edildiğini, Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı'nın ikinci etabının tamamlandığını, son etabın çalışmalarının devam ettiğini, 415 araç kapasiteli 2 otopark yapıldığını, 564 araç kapasiteli 3 otoparkın yapımının sürdüğünü, Alibeyköy Cep Otogarı'nın 108 peronuyla faaliyete alındığını, Eyüpsultan Camisi'nin çevre ve meydan düzenlemesinin yapıldığını anlatan Erdoğan, Eyüpsultan Meydanı ve yakın çevresinin tarihi kimliğine uygun olarak düzenlendiğini, Eyüpsultan Yeşilpınar Kültür Merkezi ile Eyüpsultan Düğmeciler Semt Konağı'nın hizmete açıldığını, 23 adet tarihi eser, hazire, türbe ve çeşmenin bakım, onarım ve restorasyonunun yapıldığını kaydetti.
Erdoğan, 14 eski okulun yıkılıp yeniden inşa edildiğini, 16 okulda güçlendirme çalışmaları yapıldığını, atık yönetimi için 7 yeni tesis inşa edildiğini dile getirdi.
İmam hatip lisesinin ardından Eyüpsultan Lisesi'nde fark dersleri verdiğini hatırlatan Erdoğan, "Bir yerde de diploması Eyüpsultan Lisesi olan bir cumhurbaşkanınız var." dedi.
Erdoğan, Avrupa'nın en büyük tesislerinden biri olan Eyüpsultan Kemerburgaz Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin yapımına başlandığını, Eyüpsultan Hasdal Katı Atık Aktarma İstasyonu'nun yapımına devam edildiğini, Eyüpsultan Kemerburgaz Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin yapımına başlandığını söyledi.
"Biz CHP'liler gibi kutlamayacağız"
İlçede 12 adet yeni park, 4 yeni spor tesisi, 5 okula kapalı spor salonu yapıldığını kaydeden Erdoğan, Eyüp Stadı'nın yerine en kısa sürede yenisinin yapılacağını bildirdi.
Erdoğan, Alibeyköy'de modern kurban satış ve kesim alanının hizmete alındığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Tapu meselesi ilçemizin 50 yıldır kanayan yarasıydı. Attığımız adımlarla tapu sorununu büyük ölçüde çözdük. Özellikle Nişanca, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerimiz başta olmak üzere kalan kısımların çözümü için de gereken talimatı verdim. Bunu bu CHP'liler suistimal ederler bunu da bilmenizi isterim. İlçe genelinde 274 bin metre doğal gaz hattı döşedik. Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li belediye başkanından devraldım İstanbul'da 50 bin eve doğal gaz gidiyordu. Ben cezaevine giderken 1 milyon 250 bin eve doğal gaz gidiyordu. Şu anda İstanbul'da 6,5 milyon evde doğal gaz var. George, Hans, Helga doğal gazı kullanacak da benim Ayşem, Fatmam, Ahmetim, Mehmetim niye kullanmasın? Biz geldiğimizde hava kirliliği vardı. Çünkü CHP, çöp, çukur, çamur demektir. Dördüncüsü de çarpık yapılaşma. 4Ç... Çöp dağları vardı. Bunları kaldırdık. Bize nasip oldu. Şimdi Beylikdüzü çöplük, İzmir Körfezi çöplük. Biz Haliç'i nasıl temizledik? Sütlüce Mezbahası rezillikti. İşte şimdiki kongre merkezinin temelleri o zaman atıldı. Bugünkü hale getirdik. Geçenlerde CHP'nin adayı 'İstanbul'da AK Partili belediyelerde bir kültür merkezi yok.' diyor. Sen dur bakalım. Sen önce Beylikdüzü'nde ne var ona bak. Orada bir tane şöyle ufacık bir kültür merkezi yaptım diye bununla hava atma. Önce sen çöplükleri temizle, çöplükleri... İstanbul'un AK Partili belediyelerin tamamında hemen hemen kültür merkezi, kreş vardır. Böyle aynen patronun gibi Bay Kemal gibi yalan söyleme. Çünkü o yalan sana da zarar ettirir."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 31 Mart akşamı zaferimizi hep beraber kutlayacağız. Biz tabii CHP'liler gibi kutlamayacağız. Bizim kutlama şeklimiz farklı. Bizim onlara benzemez." dedi.
Eyüpsultan'da doğal gaz gitmeyen semtlere de en kısa sürede doğal gaz ulaştırılacağını belirten Erdoğan, "Feshane'yi benden önceki CHP belediyesi yapamadı, onu su basmaktan kurtaramadı. Bu kardeşiniz geldi, Feshane'yi de kurtardı ve şu andaki Feshane haline geldi. Şimdi Feshane Tasavvuf ve Osmanlı Kıyafetleri Müzesi'nin de inşasına başladık." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nasıl Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de inlerine girdiysek, bunları oralara gömdüysek sandığa da 31 Mart'ta gelin gömelim. Şimdi Bay Kemal kimlerle kol kola? Terör örgütüyle. Öyle mi? Arkasında kim var, teröristler var. Bay Kemal bunlarla beraber gidiyor. İşte kim var? Sözde İYİ Parti. Kim var? Saadet... Dörtlü çete. Bu dörtlü çete şu anda sandığa beraber gidiyorlar. Biz de Cumhur İttifakı'yla gidiyoruz. Cumhur İttifakı 'beka meselesi' diyor. Kime? İşte bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlere karşı beka meselesi." diye konuştu.
HDP'li milletvekillerinin söylemlerine ilişkin vatandaşlara izlettiği videonun ardından, Erdoğan şunları kaydetti:
"Ne diyor, 'Kürdistan'. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Doğu Anadolumuz var. Güney Doğu Anadolumuz, Karadenizimiz, Akdenizimiz, Orta Anadolu bölgemiz var. Egemiz, Marmaramız var. Kürdistan'ı çok sevenler Kuzey Irak'taki Kürdistan bölgesine defolsunlar, oraya gitsinler. Bu ülkeyi bölemeyecekler. Ülkemizi parçalayamayacaklar. Böyle bu yola tevessül edenlere de aynen F16 oluruz, İHA, SİHA oluruz üzerlerinde patlarız. Zira bu topraklara öyle kolay kolay gelinmedi. 22 milyon kilometrekareden, küçüle küçüle 780 bin kilometrekareye geldik. Şimdi buraya bölme, parçalama asla ve kata buna fırsat vermeyiz. 15 Temmuz'da bunlara gereken dersi verdik mi? Şimdi yine bunları nasıl hukuk içerisinde toplayıp cezaevlerine gönderiyorsak, bundan sonra da aynısı olur. Şu anda da hala devam ediyoruz. Yüzerce, binlerce teröristi etkisiz hale getirdik ve yine getirmeye devam ediyoruz. Bu işi halledeceğiz. Niçin? Halkımızın huzuru için. Halkımızın huzurunu, refahını asla, kimseye yedirmeyeceğiz."
"Aşkınan çalışan yorulmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını devraldıklarında öyle bir manzarayla karşılaştıklarını, bu manzara karşısında hem üzüldüklerini hem ürktüklerini ifade ederek, yılmadan, usanmadan yola devam ettiklerini ve bugünlere geldiklerini söyledi.
İstanbul'un dünyanın sıradan bir şehri olmadığını, kente çok büyük hizmetler gerektiğini dile getiren Erdoğan, önce Marmaray deyip, bunu yaptıklarını, milyonlarca insanın Marmaray'ı kullandığını, bu sayede Asya ile Avrupa'yı birleştirdiklerini ifade etti.
Erdoğan, "yetmez" diyerek, Avrasya Tüneli'ni de yaptıklarını belirterek, "Avrasya Tüneli'nden de otomobillerimizle geçiyor muyuz? Sormak lazım Bay Kemal sen de geçtin mi acaba? Tavsiye ederiz, geçsin ama kıskanmayız. Yetmez dedik bir de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık mı? Üçüncü bir gerdanlık oldu Boğaza. Ama bu CHP'liler bunu istemediler. Marmaray'ı, Avrasya'yı istemediler. İsteseniz de istemeseniz de şimdi üç katlı, denizin altından bir tüp geçit daha yapıyoruz. Onu da yapacağız. Onunla da kalmayacağız Kanal İstanbul gecikti ama onu da yapacağız. Bu CHP'liler bunu da istemiyor." diye konuştu.
Bütün bunların şu anda hızla devam ettiğini, bütünüyle modern bir şehir olarak İstanbul'u tarihiyle, bugüne kavuşturduklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:
"Hani Neşet Ertaş diyor ya 'Aşkınan çalışan yorulmaz'. Yorulmadık. Hele hele şu heyecanı, coşkuyu görüp de yorulmak mümkün mü? İşte Eyüpsultan'da şu anda 10 binler var. 10 binler bugün bir heyecanı ortaya koyuyor. İşte diyorum ki gece gündüz durmadan çalışalım, koşalım. Rabbim ancak çalıştığınızın karşılığı diyor. Öyleyse bunu halledelim. Bu şehir için, bu şehrin insanları için hiçbir şey yapmayanlar bizim çalışmalarımızı engellemek için adeta seferber oldular. Dörtlü çete... Biz de Cumhur ittifakını kurduk."
"Cezaevinin duvarları ve demirler bu yolu kapatmaya yetmedi"
Erdoğan, kendisinin görevinden uzaklaştırılarak, demir parmaklıklar arkasına gönderildiğini hatırlatarak, 4 ay 10 gün cezaevinde kaldığını, dışarıya çıkınca partilerini kurduklarını ve 16 ay sonra tek başlarına iktidara geldiklerini aktardı.
Milletle aralarında, kalpten kalbe, gönülden gönüle giden bir yol olduğunu dile getiren Erdoğan, cezaevinin duvarlarının ve demirlerinin bu yolu kapatmaya yetmediğini, cezaevindeyken yaklaşık 8 bine yakın mektup aldığını ve hepsine cevap yazdığını, aradaki o bağı koparmadıklarını kaydetti.
Erdoğan, Başbakanlığı döneminde de yüreğinin bir yarısının hep İstanbulda olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Anadolu'nun değişik yerlerine gittiğimde, bakıyordum ki bazı gençler, çocuklar çerçeveletmiş o mektuplarla karşıma geliyorlardı. Bana o mektubu gösteriyorlardı. Bu tabii ayrı bir heyecan, coşku veriyor. Başbakanlık 11 yıl, ardından Cumhurbaşkanlığı sizlerin sayesinde, şimdide de Türkiye'ye hizmete devam. Her ilçesini, caddesini, sokağını bildiğimiz bu şehrin eksiklerinin giderilmesini için bakanlıklarımızla, belediyemizle yoğun bir mesai yaptık. Bugün İstanbul'un eksikleri yok mu? Elbette var. Ama bu İstanbul, 25 yıl öncesinin İstanbul'u değil. Dolayısıyla bu İstanbul'un eksiklerinin, ihtiyaçlarının, beklentilerinin çeyrek asır öncesiyle bir ilgili yok. Milletimiz için bugün çöplerin toplanması, tabii CHP'li belediyelerin olduğu kimi ilçeler hariç, gayet tabii bir hizmettir. Milletimiz için musluğunu açtığında tertemiz su akması zaten olması gereken bir hadisedir. Milletimiz için doğal gazın yaygınlaşması, çok normal bir durumdur. Miletimiz için metroda, metrobüste, modern otobüslerde seyahat etmek, dışarıdaki hava durumuna bağlı olmaksızın Marmaray ile Avrasya Tüneli ile karşıdan karşıya geçmek, gayet tabii bir hal almıştır."
Kendisinin belediye başkanı olduğunda, Macarlara ait Ikarus marka otobüslerin kullanıldığını, mazot kokusundan otobüsün içinde duralamadığını anlatan Erdoğan, İstanbul'a ilk defa kendilerinin belediye başkanlığı döneminde Mercedes otobüslerin girdiğini, ondan sonra da bunun geliştirildiğini söyledi.
"Şu anda İstanbul ve diğer vilayetlerde kalite hakim"
Erdoğan, şu anda İstanbul'da ve diğer vilayetlerde de artık kalitenin hakim olduğunu ifade ederek, "Yani benim halkıma, vatandaşıma modern hizmetin ön adımlarını attık. Nereden geldiğimizi bilmezsek bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlayamayız. Nereye gideceğimizi de bilemeyiz." dedi.
Bu durumun gençlere de anlatılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, zira bu seçimde 18 yaş gurubundan 1 milyon gencin oy kullanacağını aktardı.
Erdoğan, iktidara geldiklerinde seçme yaşının 18, seçilme yaşının ise 30 olduğunu ifade ederek, seçilme yaşını önce 25'e, sonra da "Bu da yetmez" diyerek 18'e indirdiklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Biz insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu bilerek, ona değerini vererek dedik ki "30 yaş uygun değil. 18 hem seçme hem seçilme yaşı olacak. Bütün dünyayı inceledik ve buna göre de adımı attık. Onun için hafıza tazelemesini her fırsatta yapıyorum ki kararlarımızı doğru verelim. Hizmetlerini yarıştıranlarla laf yarıştıranların farkını başka türlü ortaya koyamayız. İnşallah 31 Mart'ta kazanan bir kez daha hizmet siyaseti olacaktır. İstanbul 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle, memleket işi gönül işi diyor muyuz? İstanbul, 31 Mart'ta hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? İstanbul 31 Mart'ta tercihimizi istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz? İstanbul 31 Mart'ta şehrimizi gönül belediyeciliği ile buluşturuyor muyuz? Unutmayınız, 31 Mart'ta sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmayacak aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin geleceği için de tercihte bulunacağız. Bir yandan ülkesi ve milleti için gece gündüz çalışan Cumhur ittifakı var, diğer yanda ise kendi çıkarları ve hırsları uğruna terör örgütleriyle dahi iş birliği yapmaktan kaçınmayan bir başka ittifak var. Bir yandan İstanbul'a ve Türkiye'ye verdikleri hizmetleriyle temayüz etmiş belediye başkan adayları var, diğer tarafta millete hakaret eden, milleti tahkir eden, küçümseyen, hatta hızını alamayıp azarlayan bir zihniyet var. İstanbul, 31 Mart'ta ülkene sahip çıkıyor musun? İstanbul 31 Mart'ta geleceğine sahip çıkıyor musun? İstanbul ihmal yok, 31 Mart'ta sandığa, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor musun? Sandık ihmal edilmesin. Allah birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim eylesin."
Erdoğan, miting sonrası vatandaşlara keten bezden çanta içerisinde çay dağıttı. Eyüpsultan'dan seçim otobüsüyle ayrılan Erdoğan, yolda kendisini bekleyen ve görüşmek isteyen bazı vatandaşları otobüsü alarak, bir süre sohbet etti.